joi , 2 decembrie 2021
NEWS ALERT

VICEPRIMARUL MARIUS SCRECIU: „ÎN TURNU-SEVERIN PROBLEMA CÂINILOR COMUNITARI ESTE REZOLVATĂ 90 %”

30cainiScandalul iscat la Bucureşti în urma uciderii copilului de patru ani de câinii comunitari a declanşat o avalanşă de discuţii în întraga ţară. La Drobeta-Turnu-Severin autorităţile consideră că situaţia animalelor fără stăpân este sub control.

Problema câinilor fără stăpân este una a întregii Românii, nu numai a Capitalei sau doar a unui oraş. Acolo unde fenomenul a scăpat de sub control şi nu s-au luat la timp măsurile care se impuneau, situaţia este critică. Desigur că ea nu implică doar dezinteresul autorităţilor, ci şi regulile de conduită în societate, ale noastre ale tuturor.

Desigur, şi la Drobeta-Turnu-Severin problema câinilor comunitari a iscat discuţii aprinse între cei care reprezintă municipalitatea, în speţă reprezentanţii firmei de ecarisaj pe de o parte şi iubitorii de animale, care au reclamat în dese rânduri faptul că în adăpost câinii ar suferi tratamente nu tocmai umane Dincolo de aceste aspecte, decât să rămână în stradă, acolo unde, iată, se dovedeşte că pot deveni un real pericol pentru oameni este normal ca aceste animale să aibă un loc unde să primească hrană să fie tratate şi îngrijite adecvat.

Din acest punct de vedere, autorităţile din Drobeta-Turnu-Severin spun că au câştigat bătălia cu câinii comunitari, care împânziseră oraşul. Chiar dacă fenomenul nu este eradicat complet şi probabil că acest lucru ar fi imposibil, am scăpat de haitele care le puteai întâlni la tot pasul în toate zonele Severinului.

Viceprimarul M392758_146614735438862_1692743002_narius Screciu a declarat pentru MH Alert că „la Drobeta-Turnu-Severin adăpostul a fost concesionat unei firme private, care s-a ocupat de rezolvarea problemei câinilor comunitari. Dacă mai apar focare, firma de ecarisaj, alături de poliţiştii locali merg în oraş şi strâng animale. Fac acest lucru la sesizarea cetăţenilor sau la solicitarea reprezentanţilor primăriei. Din punctul nostru de vedere, problema câinilor fără stăpân a fost rezolvată în proporţie de 90 %, în oraşul nostru, a încheiat viceprimarul municipiului.

La rândul său, medicul veterinar Nelu Grosu, administratorul firmei de ecarisaj care a concesionat adăpostul spune că „după ce sunt adunaţi de pe străzi, câinii fără stăpân sunt crotaliaţi, deparazitaţi, vaccinaţi şi apoi strerilizaţi. În adăpostul de la marginea oraşului sunt acum 577 de câini, care nu vor mai ajunge pe stradă. Ei pimesc hrană şi mai pleacă din adăpost doar dacă o persoană solicită să adopte un câine”.

Conform datelor oferite de serviciul contabil al Primăriei, ţinerea sub control a răspândirii câinilor comunitari costă anual Primăria 1,2 – 1,3 milioane de lei, adică în jur de 100.000 de lei lunar.

loading...


Un Comentariu

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top