sâmbătă , 27 noiembrie 2021
NEWS ALERT

VIDEO: MEDICII DIN DROBETA TURNU SEVERIN ANUNȚĂ CĂ NU  MAI FAC GĂRZI SUPLIMENTARE DE LA 1 SEPTEMBRIE

Reprezentanții Colegiului Medicilor Mehedinți și cei ai Sindicatului Medicilor din județ au organizat miercuri, o conferință de presă, în care au arătat că începând cu data de 1 septembrie, nu vor mai efectua gărzi suplimentare. Cadrele medicale cer respectarea legii și anume, plata gărzilor suprimentare cu procente din salariul de la 1 august 2016 și nu din cel din anul 2009, când lefurile erau tăiate cu 25%.


De la 1 august, conform ordonantei de urgenta a guvernului (OUG) 20/2016, medicii semneaza pentru garzi un contract individual de munca separat, in care se angajeaza la un numar de ture suplimentare, care sunt optionale

”Colegiul Medicilor Mehedinți împreună cu Sindicatul Medicilor Mehedinți a constatat cu surprindere că până în 10.08.2016 nu s-au semnat contractele cu timp parțial de lucru pentru efectuarea gărzilor suplimentare cu Spitalul Județean de Urgență Dr.Tr. Severin. De asemenea, constatăm că Ministerul Sănătății a transmis o circulară nr. 2386/29.07.2016 care contravine OUG nr.20/2016 și Codului Muncii, în sensul că ministerul dorește plata gărzilor la nivelul salariului de bază din anul 2009, care este de două ori mai mic decât salariul de bază actual.”, a arătat conducerea Colegiului Medicilor Mehedinți, într-un comunicat de presă.

Medicii mehedințeni au mai arătat că sunt dispuși să semneze contractul privind gărzile suplimentare, numai dacă se ia în considerare salariul de bază din 1.08.2016, în caz contrar, începând cu data de 1.09.2016 nu vor mai efectua decât garda obligatorie, de 20 de ore/lună.

În cadrul Spitalului Județean de Urgență Mehedinți sunt aproximativ 180 de medici, iar dacă, Guvernul nu anunță pe cale oficială că gărzile suplimentare se vor plăti la nivelul salariului actual, aproximativ 20 de zile din lună rămân descoperite.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top