duminică , 21 aprilie 2019
NEWS ALERT

VIDEO: PRODUCȚIE RECORD DE MERE, ÎN MEHEDINȚI, ÎN LIVADA ACADEMIEI ROMÂNE

Livada Academiei Române din Mehedinți este încărcată de mere, iar cei care vor să mănânce fructe sănătoase vin de la zeci de kilometric distanță. Administratorii livezii spun că așteaptă să strângă 250 de tone de mere în această perioadă.

Livada Academiei Române este în comuna Dîrvari. Aici, pompii fructiferi au fost îngrijiți și udați la timp, iar acum crengile sunt încărcate de fructe gustoase. Comercianții sau producătorii de sucuri și compoturi vin de la zeci de kilometri distanță să le ia, mai ales că prețul este foate bun, doar 1,5 lei kilogramul.

Livada de la Dîrvari se întinde pe o suprafață de opt hectare. Vânzarea producției a început de ceva timp astfel că se vând până și cele care au căzut de pe jos. Acestea ajung la un procesator din Vîlcea.

Secretul unei producții frumușele este, potrivit administratorilor livezii, îngrijirea pomilor. La Dîrvari, efortul nu a fost mic de-a lungul anului, mai ales că în primăvară a dat înghețul. În plus, s-a irigat cu apă adusă din puţuri forate la aproape 100 de metri adâncime.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top