marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

VILELE DIN CLISURA DUNĂRII „RECLAMATE” LA COMISIA EUROPEANĂ

clisura-dunarii1Fundația Greenpeace România a depus patru plângeri împotriva autorităților române la Comisia Europeană cu privire la construcții ilegale demarate în Parcuri Naționale din România. În aceste plângeri este amintit şi Parcul Natural Porţile de Fier, iar neregulile sesizate sunt construcţia a numeroase vile, în această arie protejată. Reprezentanţii Greenpeace speră ca prin aceste plângeri să poată combate eventualele cazuri similar care ar mai apărea pe viitor.

Greenpeace reclamă faptul că în Parcul Natural Porțile de Fier proprietarii terenurilor au construit case și infrastructură turistică în mod abuziv. Este reclamat şi faptul că titlurile de proprietate au fost acordate chiar şi în albia Dunării. Reprezentanţii organizaţiei ecologiste reclamă şi susţin faptul că lucrările ar fi afectat habitatul local într-un mod foarte grav. Pentru construcţia clădirilor ridicate în această zonă, începând de la locuinţe până la pensiuni turistice, ar fi fost defişate aproape 20 de hectare de pădure, susţin reprezentanţii Greenpeace.

Autoritățile reclamate la Comisia Europeană sunt Ministerul Mediului și Pădurilor, Ministerul Transporturilor, Compania Națională pentru Autostrăzi și Drumuri Naționale, Inspectoratul de Stat în Construcții și Romsilva, se precizează într-un comunicat de presă al Greenpeace România. „Cazurile pe care Greenpeace le aduce în atenția Comisiei Europene sunt foarte grave, afectând situri protejate și elemente de biodiversitate importante la nivel european. Este cu siguranță un semnal de alarmă care arată că în România există deficiențe în respectarea statutul de protecție al zonelor naturale”, a spus Doina Danciu, coordonator de campanii al Greenpeace România.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top