miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

VINE VIITURA! SE INSTITUIE COD GALBEN PE DUNĂRE!

5Dumincă ajunge în România viitura de pe Dunăre şi autorităţile vor emite cod gelben. Hidrologii spun însă că debitul nu va fi mai mare de  10.600 mc/s, ceea ce înseamnă că riscul de inundaţii este scăzut.

Debitul Dunării la intrarea în țară, secțiunea Baziaș a fost în creștere ușoară şi se situa astăzi la valoarea de 9800 mc/s. Conform prognozei Sistemului Hidro Energetic Național Porțile de Fier, debitul afluent prognozat în secțiunea Baziaș pentru intervalul a fost de 9860 mc/s. În următorul interval debitul Dunării la intrarea în țară va fi în creștere până la valoarea de 10.300 mc/s. Pentru intervalul 16.06.2013 – 20.06.2013, debitul Dunării la intrarea în țară secțiunea Baziaș va fi în creștere la valoarea de 10.600 mc/s până pe data de 17.06.2013, apoi în scădere în ultimele trei zile ale  intervalului de prognoză până la valoarea de 10300 mc/s. Aşadar, apele fluviului au o creştere vertiginoasă în acestă perioadă, după care vor începe să scadă. Conform datelor de la această oră, dacă nu vor fi schimbări majore în evoluţia precipitaţiilor, România nu va avea de suferit din cauza inundaţiilor produse pe fluviu. În acesată primăvară Dunărea a ajuns la un debit de 11.900 mc/s şi nu s-au produs inundaţii majore.

Pentru orice eventualitate, starea tehnică a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare aflate în administrare este monitorizată  în permanență asigurându-se exploatarea acestora în siguranță.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top