marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

VIOLATOR DE MINORE, LĂSAT ÎN LIBERTATE DE MAGISTRAŢI

Individul a obligat o minoră de 12 ani să întreţină raporturi sexuale cu el sub ameninţarea că o taie cu o sabie. Cu toate acestea, magistraţii au hotărât că nu este periculos şi l-au lăsat în libertate, deşi bărbatul a stat după gratii 14 ani pentru crimă şi este autorul mai multor furturi.

ciuta 1

De câteva zile, în satul mehedinţean Hotărani se vorbeşte despre păţania unei minore, care a fost violat-o de un individ recidivist, care s-a aciuiat de câţiva ani în această localitate. Despre Constantin Ciută oamenii din Hotărani au numai cuvinte de ocară fiindcă a reuşit să-i terorizeze prin violenţă şi spargerile date prin gospodăriile acestora. Teama localnicilor se explică dacă ne gândim că Ciută a petrecut 14 ani în puşcărie, după ce în 1996 a luat viaţa cu sânge rece unei bătrâne din Turnu Severin. Intrase în casa acesteia cu intenţia de a fura, numai că în momentul în care a fost surprins de proprietară, acesta i-a înfipt în gât o şurubelniţă.

„Am auzit că a violat şi fata soţiei lui şi că are două fetiţe cu ea pe care le-ar fi recunoscut şi că fură. De când a venit aici în batranasat fură mereu”, spune o bătrână. „Suntem disperate mumă, stăm cu frică în casă, că intră peste noi, eu sunt văduvă de 18 ani şi dorm cu frică. A furat de pe la toată lumea, dar nu ştiu ce fac de nu-l ia de aici”, spune o altă femeie din Hotărani.

În 2011, la scurt timp după ce a ieşit din închisoare, a întreţinut raporturi sexuale cu fiica de 14 ani a concubinei sale, pe care a lăsat-o însărcinată şi a născut două fete gemene. Cu toate acestea, bărbatul a scăpat basma curată până acum.

Violul s-a petrecut în urmă cu trei săptămâni în casa lui Constantin Ciută. Fără să se gândească ce avea să păţească, Elena C., de 12 ani, a acceptat invitaţia fiului acestuia, coleg de şcoală, de a participa la o petrecere la casa unde locuieşte în satul Hotărani. După ce au plecat invitaţii, Elena a acceptat să întreţină relaţii sexuale cu băiatul. Apoi, tatăl băiatului, Constantin Ciută, a violat-o, ameninţând-o că o taie cu sabia.

minora„De bună voie s-a culcat cu fiul lui, iar cu el nu a vrut să se culce, a ameninţat-o că o taie cu o sabie, că o omoară şi într-un final a acceptat să se culce cu el de frică. Am înţeles că ar fi intrat şi în cameră şi soţia lui, a făcut-o curvă, i-a dat două palme şi a rămas acolo peste noapte, a venit dimineaţa la 7,00 la mine”, povesteşte sora minorei violate. Acum, când a auzit că judecătorii l-au lăsat în libertate, iar ea l-a reclamat la poliţie, Elena se teme pentru viaţa ei. „Băiatul a ieşit până afară şi atunci a intrat taică-su peste mine în cameră, mi-a dat o palmă şi mi-a spus că dacă nu mă culc cu el ia sabia şi mă omoară”, a spus minora.

„Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii de viol. A violat o minoră în vârstă de 12 ani. A fost prezentat tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă”, a declarat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Magistraţii au considerat însă că individul nu este periculos şi poate fi cercetat în libertate. A primit doar interdicaţia de a părăsi localitatea şi, mai nou, de a părăsi ţara.

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top