marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

VIRGIL POPESCU, PREŞEDINTE ALES AL PNL MEHEDINTI

Virgil Popescu, cel care a deţinut până acum funcţia de preşedinte interimar al PNL Mehedinţi, a fost ales sâmbătă preşedinte al Organizaţiei PNL Mehedinţi, cu un număr de 480 de voturi, fiind singurul candidat la Conferinţa Teritorială a PNL Mehedinţi.

pnl deschidere

La Conferinţa Teritorială a PNL Meheidnţi organizată sâmbătă, la Casa Tineretului din Drobeta Turnu Severin au participat 502 de membri cu drept de vot, fiind ales preşedintele, vicepreşedintele, secretarul, dar şi membrii Biroului Teritorial Permanent.

Din cele 502 voturi exprimate,  480 au fost pentru alegerea lui Virgil Popescu în funcţia de preşedinte al Organizaţiei, acesta fiind până în prezent preşedinte interimar şi totodată candidat unic la funcţia de preşedinte.

La Conferinţa Teritorială a PNL Mehedinţi au participat vicepreşedinţii PNL Tudor Chiuariu, Mihai Stănişoară şi Mihai Voicu, deputatul PNL de Mehedinţi Viorel Palaşcă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi, preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu precum şi primarul municipiului Caransebeş şi vicepreşedinte executiv al PNL, Marcel Vela, cel care a şi coordonat Organizaţia PNL Mehedinţi în ultimul an.

Virgil Popescu este vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor şi este doctor în ştiinţe economice.

Preşedintele ales sâmbătă, Virgil Popescu, trebuie să redea partidului funcţiile din administraţia locală şi judeţeană, care prin protocolul USL îi revin Partidului Naţional Liberal, dar care sunt ocupate în prezent de foşti liberali, excluşi din partid, dar care au sprijinul Organizaţiei PSD Mehedinţi. Astfel posturile de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi şi viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin sunt ocupate de Adriana Bădănoiu şi respectiv Romulus Vâlcu, ambii excluşi din PNL în data de 27 mai prin decizia Delegaţiei Naţionale a PNL odată cu fostul preşedinte al PNL Mehedinţi, Liviu Mazilu.

La conferinţa de presă organizată în timpul votului, la Conferinţa Teritorială a PNL Mehedinţi, Marcel Vela a spus că nu s-a implicat în rezolvarea acestei probleme în calitatea de preşedinte interimar al PNL Mehedinţi, întrucât nu a vrut „să inflameze” USL la nivel central.

“Partidul Naţional Liberal a respectat protocolul USL. Dacă cineva doreşte să îl încalce va suporta rigorile protocolului. (…)Şi PSD-ul, şi domnul Adrian Duicu şi conservatorii, şi domnul preşedinte al conservatorilor vor veni la masă cu noua conducere şi vor găsi cele mai bune soluţii. Dacă nu le găsesc, atunci suntem în situaţia în care vom discuta la nivel naţional, deci nu se va mai juca în campionatul judeţean un subiect sau o mostră de orgoliu care nu işi are rostul. Pentru că USL-ul la nivel naţional şi în Parlament este unit şi trebuie să facă ce este important pentru România şi Mehedinţiul face parte din România.”, a declarat Marcel Vela.

Fostul viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin , preşedintele Organizaţiei PNL Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan a câştigat în instanţă suspendarea hotărârii de Consiliul Local prin care a fost înlăturat de pe funcţia de viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin, dar şi a celei prin care a fost înlocuit cu Romulus Vâlcu, însă Consiliul Local nu a luat act de hotărâre.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top