marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

VITEZĂ MORTALĂ: TRUPUL COPILULUI UCIS PE TRECEREA DE PIETONI A FOST GĂSIT LA 55 DE METRI DISTANŢĂ DE LOCUL IMPACTULUI

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, s-a stabilit că elevul din clasa a IX-a de la Colegiul Tehnic Lorin Sălăgean din Drobeta Turnu Severin a fost lovit chiar pe trecerea de pietoni, în urma impactului trupul fiindu-i purtat pe parbrizul maşinii şi aruncat la 55 de metri distanţă.

_DSC0662

Potrivit comisarului Titi Zorzoliu din cadrul Serviciului Rutier Mehedinţi, şoferul nu consumase băuturi alcoolice.

„Pe drumul naţional 67 în localitatea Halânga, un tânăr din comuna Balta, deplasându-se la liceul din localitatea Ghalânga, traversând drumul naţional pe trecerea de pietoni a fost acroşat şi accidentat mortal de către un autoturism Skoda care circula pe banda a II-a de circulaţie. Urma evenimentului a rezultat decesul la faţa locului a pietonului. A fost testat alcoolscopic conducătorul auto, stabilindu-se că acesta nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.  S-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă împotriva conducătorului auto al autoturismului.”, a declarat Zorzoliu.

_DSC0681Şoferul va avea permisul de conducere reţinut pe durata cercetărilor penale.

Elevul a decedat luni dimineata, după ce a fost accidentat de un autoturism pe trecerea de pietoni din faţa unui liceu din Drobeta Turnu Severin.

Accidentul s-a produs în jurul orei 7, pe drumul naţional 67, la ieşirea din Drobeta Turnu Severin, în faţa Grupului Şcolar Agricol Halânga. Potrivit martorilor, elevul în vârstă de 15 ani venea din comuna Balta şi era cazat la internatului Grupului Şcolar Halânga, unde urma să îşi lase bagajele, pentru ca mai apoi să meargă la Colegiul Tehnic Lorin Sălăgean, la care învaţă, aflat la câteva sute de metri distanţă.

Când a ajuns pe trecerea de pietoni, adolescentul a fost lovit de un autoturism Skoda, care circula dinspre Drobeta Turnu Severin către Targu Jiu.  Sora şi o altă prietenă care se aflau împreună cu victima au povestit că şoferul avea viteză iar în urma impactului, trupul victimei a fost aruncat la aproximativ 40 de metri distanţă.

Potrivit poliţiştilor, conducătorul auto a indicat ca loc al impactului trecerea de pietoni, marcajul transversal pentru trecerea pietonilor, cadavrul fiind găsit la o distanţă de 55 de metri de marcajul pietonal.

Şoferul care se afla la volanul autoturismului Skoda, în vârstă de 38 de ani din Drobeta Turnu Severin şi care iniţial a fost violent cu reporterii ajunşi la faţa locului, a povestit apoi că nu l-a văzut pe adolescentul de 15 ani.

Şoferul a explicat că la momentul accidentului era întuneric, a văzut un grup de copii care a vrut să traverseze trecerea de pietoni dar când au văzut maşina, cu toţii s-au oprit. Din grup a rămas însă victima care a traversat şi a fost izbit.

În zona trecerii de pietoni din faţa Grupului Şcolar Halânga, restricţia de viteză este de 50 de kilometri la oră, şoferul circulând însă cu viteză mult mai mare în momentul accidentului.

_DSC0702Trupul lui Adrian Mazăre a fost dus la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie. La locul accidentului au ajuns luni dimineaţa şi părinţii şi rudele victimei care, sâşiate de durere i-au cerut socoteală şoferului vinovat.

Adrian Mazăre mai are trei fraţi, dar situaţia financiară a familiei este precară, tatăl său declarând că „a muncit toată vara să îi trimită la şcoală”, iar acum este nevoit să caute resurse pentru înmormântare.

Oana Mitu

loading...


Un Comentariu

  1. Nu mai puneti imagini de genu…macar blurati cat de cat…

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top