miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

VIZITA LA SPITAL, DUPĂ PROGRAM

Aparținătorii pacienților internați la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin să respecte programul de vizite stabilit de ordinul ministrului! Apelul este făcut de conducerea unității spitalicești care nu reușește să pună capăt haosului care se crează pe holuri și în saloane la orele la care bolnavii fac tratament sau se odihnesc. Rudele pacienților vin când vor și de câte ori vor, fără să ia în calcul că trebuie să respecte orele de program afișate la intrarea în spital.

_DSC0003

Pe holurile Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin este un „du-te vino” continuu. Spre exemplu, joi, puțin înainte de ora 11, erau zeci de persoane care ar fi vrut să-și viziteze ruda internată. Unii chiar își forțează intrarea cu diverse pretexte. Cei mai mulți sunt întorși din drum, întrucât orele de vizită sunt după-amiază. Au intrat doar cei cu bilet de voie. Decizia vizitelor după program îi nemulțumește pe cei care vin din județ să-și vadă rudele. Regulile trebuie respectate de toți la spital, susține conducerea unității.

_DSC0002„Vreau să înțeleagă, orele de vizită sunt după ora 15, între orele 15 – 17.30 și 19.00 – 20.00. De ce, dimineața, până a ora 13, există activitate intensă, medicii vizitează pacienții, se fac tratamente, se fac pansamente, trebuie să fie liniște în spital, până la urmă aici sunt pacienți bolnavi. Dumnealor nu prea înțeleg și forțează această intrare în spital. Există anumite cazuri care necesită supraveghere din partea familiei, acele cazuri critice care au nevoie și le este permis să aibă în permanență un însoțitor alături de dumnealor. Pentru aceste situații, medicii curanți au bilete de acces pe care pot să le dea acestor persoane. Pot să lase biletele chiar pacienților, la asistenta de tură și la orele de vizită, un membru din familie care se decide să fie însoțitorul pacientului își ia biletul și ia biletul și îl va prezenta tot timpul la intrare.”, a declarat managerul Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, Doina Borugă.

Excepție de la regulă fac însoțitorii pacienților în stare critică. Pentru aceste situații, medicii curanți au bilete de acces pe care aparținătorii le primesc și îl pot folosi la intrare.

Pentru a mai elimina din pretextele pe care aparținătorii le invocă gardienilor la intrarea în spital, ca să li se permită accesul la salonul rudei, managerul unității susține că pacienții cu boli cronice ar trebui să-și ia cu ei la internare, medicamentele pe care le iau zilnic.

“Bolnavii cronici au un tratament stabilit și pentru care au rețete lunare de la medicii de familie, de la medicii specialiști. E bine ca ei să vină cu acest tratament de fond al lor, iar noi aici să ne ocupăm de afecțiunile grave. Știu că sunt situații în care pacienții sunt trimiși să cumpere diverse comprimate sau medicamente pentru acel tratament cronic. În spital asigurăm tot ce este medicație de urgență, dar din cauza subfinanțării nu putem să ne permitem să luăm absolut toate medicamentele din acea cură de boli cronice și sigur că există astfel de situații, dar e bine ca pacientul să aibă la el acele medicamente pentru că drepturile lui sunt asigurate, rețetele le ia lunar. Așa nu va mai fi nevoie să meargă cineva să le ia.”, a mai adăugat Borugă.

Reglementările privind vizitele în spital au fost stabilite prin ordinul de ministru numărul 1284 din 17 decembrie 2012 și se aplică în toate unitățile din țară.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top