joi , 9 decembrie 2021
NEWS ALERT

ZECI DE MONARHIŞTI AU MARCAT PRINTR-UN MARȘ ZIUA REGALITĂȚII

Câteva zeci de monarhiști severineni au marcat Ziua Regalității, printr-un marș organizat în zona centrală a municipiului Drobeta Turnu Severin.

deschidere

Punctul de plecare a fost biserica Grecescu, apoi  au pornit în marş spre Portul Drobeta Turnu Severin, unde a fost dezvelit bustul regelui Carol I. Participanții la miting au purtat steaguri ale României cu emblema regală și au scandat “Nu vrem 10 mai fără Regele Mihai”.

În cadrul evenimentului, a fost intonat Imnul României, iar directorul Arhivelor Naţionale Mehedinţi, dr. Tudor Răţoi, a vorbit despre valorile moharhiei şi care a fost legătura Severinului cu Casa Regală din România.

„Momentul 8 mai 1866 a fost într-adevăr un moment fundamental în istoria modernă a României fiindcă după domnia Cuza, după momentul acesta dificil care s-a creat după înlăturarea lui Alexandru Ioan Cuza în februarie 1866, soluţia aducerii prinţului Carol I, a viitorului rege în România a fost o soluţie salvatoare pentru statul român tânăr, înfătuit în 1859. A fost o soluţie care până la urmă se va dovedi că a consolidat România modernă şi i-a deschis căi de dezvoltare spre modernitate şi spre progres”, a spus dr. Tudor Răţoi.

La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţii publice locale, politicieni locali, dar şi elevi severineni.

 

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top