miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

ZILE DE FOC: ŞAPTE OAMENI CĂZUŢI ÎN STRADĂ, UN BĂTRÂN CARDIAC DECEDAT. ASTĂZI VOM AVEA DOAR COD GALBEN

Zile de foc la propriu în Mhartaehedinţi. La Drobeta-Turnu-Severin termometrele au urcat luni la 38 – 39 de grade. Sute de oameni au apelat la centrele de prim ajutor amenajate de către autorităţi la Drobeta-Turnu-Severin. Telefonul la ambulanţă a sunat aproape continuu, iar şapte oameni au clacat sub arşiţa soarelui şi au ajuns la spital. Şi străzile au fost de foc, iar taximetriştii au făcut saună în maşinile mai mult goale.

Pentru şoferii de taxi din Drobeta-Turnu-Severin ziua de ieri a fost de foc. La 38 de grade cât arăta termometrul de la Hotelul Traian în jurul orei 15.00, oamenii spunea că atmosfera din autoturism este de-a dreptul sufocantă. „Este incredibil de cald. Nici vorbă să facă faţă climatizarea, noi mergem pe distanţe scurte, aşa că practic o cam pornim degeaba că nu are niciun efect. Este îngrozitor de cald, nu sunt nici oameni pe stradă, nu prea sunt nici clienţi. Cei care sunt într-adevăr mai urcă în maşini ca să ajungă mai repede acasă să scape de caniculă” ne-a declarat copleşti de temperaturile sufocante un taximetrist.

Cum a fost cod portocaliu, primăria a amenajat astăzi 8 puncte de prim ajutor la Drobeta-Turnu-Severin, dotate cu medici care luau şi tensiunea solicitanţilor. Nu mai puţin de 200 de oameni au apelat la ele, dar fără să aibă probleme medicale serioase. Şi-au luat tensiunea, au băut un pahar cu apă rece şi au plecat mai departe. Pentru că temperatura va mai scădea, oamenii vor putea găsi astăzi în aceste centre doar un pahar cu apă rece. „A fost o zi de foc. Pentru că a fost instituită avertizarea cod portocaliu am luat măsura să înfiinţăm cele 8 puncte de prim ajutor, care au funcţionat cu asistenţă medicală, unde oamenii îşi puteau măsura tensiunea arterială. Circa 200 de persoane au apelat la aceste puncte de prim ajutor, care vor fiinţa şi mâine, dar fără asistenţă medicală, pentru că deja ne-au anunţat cei de la ISU şi nu vom mai avea avertizare cod portocaliu ci doar cod galben” a declarat Costin Năsărâmbă, şeful Centrului ISU de la Primăria Tr. Severin.

Şi la Ambulanţă, telefonul a sunat continuu. În bilanţul zilei de ieri la solicitări negative a fost trecut şi un bătrân cardiac de 76 de ani, de la Strehaia pe care medicii nu l-au mai putut salva. Inima lui îmbătrânită şi bolnavă a cedat sub presiunea celor peste 37 de grade cât au fost înregistrate în judeţul nostru în cursul zilei de luni. Şi astăzi medicii se aşteaptă la o zi de foc. „Pentru Ambulanţă codul portocaliu întotdeauna este o zi de foc, aşa cum am avut şi astăzi (n.n. luni). Până la ora prânzului am avut 33 de solicitări, desigur nu toate au fost din cauza caniculei ci au fost pacienţi cronici care s-au decompensat, iar lipotimii cu pierderea cunoştinţei efectiv pe stradă au fost în număr de şapte. Din păcate un pacient în vârstă a făcut stop cardiorespirator şi a decedat. Se anunţă în continuare temperaturi ridicate, iar noi suntem pregătiţi să intervenim, chiar şi cu ambulanţe, suplimentar, dacă va fi necesar”, a declarat Eliodor Mihuţ – medic la SJA Mehedinţi.

Meteorologii spun că astăzi în Mehedinţi temperaturile vor mai scădea, dar nu foarte mult. Dacă luni am avut cod portocaliu, se pare că astăzi temperaturile vor trece de pragul caniculei dar se vor ridica doar la valori de cod galben.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top