miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

1000 DE LEI MITĂ REFUZAŢI DE UN POLIŢIST DE FRONTIERĂ

În urma sesizării unui poliţist de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, au prins în flagrant un tânăr care a promis suma de 1000 de lei poliţistului pentru a nu se lua măsurile legale  împotriva sa.

 frontiera

În ziua  de 21.10.2014 ora 22.00, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei şi evaziunii fiscale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au oprit la intrarea în localitatea Gura Văii, un automarfar despre al cărui conducător auto deţineau date că se ocupă traficul ilegal de material lemnos.

La solicitarea documentelor de identitate de către poliţiştii de frontieră, conducătorul automarfarului a declarat că nu le deţine asupra sa, spunând că se numeşte Gheorghe Constantin. În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că fizionomia acestuia  nu corespunde  cu semnalmentele din fotografia aflată în bazele de date şi se numeşte în realitate F. Daniel, are 45 de ani şi este din comuna  Bala, judeţul Mehedinţi.

 Având în vedere declaraţia de fals privind identitatea a cetăţenului mehedinţen s-a procedat la efectuarea altor verificări în bazele de date în urma cărora s-a constatat că acesta are „dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice anulat”.

 „Condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin pentru cercetări şi audieri, F. Daniel a  oferit agentului şef adjunct Cărăboi Adrian suma de 1000 de lei pentru a nu i se întocmi dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi nerespectarea prevederilor legale privind regimul silvic, deoarece automarfarul era încărcat cu material lemnos, iar cantitatea transportată nu era conformă cu cea înscrisă în documentele de însoţire a mărfii”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

  Poliţiştii de frontieră au luat legătura cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi care împreună cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au organizat şi realizat flagrantul.

 În cauză  ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi  efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

 Totodată poliţiştii frontieră efectuaeză cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi nerespectarea prevederilor legale privind regimul silvic.

  Pedeapsa pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită este de la 2 la 7 ani.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top