miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

113 KILOGRAME DE PESTE CONFISCAT DE POLIŢIŞTII DE FRONTIERA MEHEDINŢENI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa au depistat  două persoane care transportau cu autoturismul personal 113 kilograme de peşte din speciile somn, crap şi fitofag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peştele era transportat în condiţii improprii şi fără ca persoana care îl transporta să posede documente legale de deţinere şi transport.

„În dimineaţa zilei de 29.05.2014, în cadrul unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa au oprit pentru control, la intrarea în localitatea Sviniţa  un autoturism Dacia despre al cărui conducător auto aveau date că se ocupă cu activităţi de braconaj piscicol”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

La controlul autoturismului condus de A Milorad, în vârstă de 40 ani, care era însoţit de M. Lazar, în vârstă de 45 de ani, ambii din localitatea Sviniţa, poliţiştii de frontieră au  depistat în interiorul acestuia cantitatea de 113 kilograme de peşte din specia somn, crap şi fitofag, care era transportat în condiţii improprii şi pentru care aceştia nu posedau documente de provenienţă a mărfii.

În cauză s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea faptelor de deţinere, transport sau comercializarea peştelui ori produselor de pescuit fără a poseda autorizaţiile legale.Întreaga cantitate de peşte a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale autorizate.

Pedeapsa pentru săvârşirea unor asemenea genuri de infracţiuni este sancţiunea penală cu amendă cuprinsă între 6000 şi 10.000 de lei şi închisoare de la 1 la 3 ani.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top