sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ŞEFUL CJ A CERUT ÎNTRUNIREA COMITETULUI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ ÎN CAZUL ALUNECARII DE TEREN DE LA HUSNICIOARA

Autorităţile au verificat zona din comuna Husnicioara, în care s-a produs o alunecare de teren care a rupt drumul judeţean 607 A. Circulaţia a fost închisă, mai ales că este pericol de noi prăbuşiri. Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi a căutat soluţii joi, la faţa locului şi a propus ca oamenii să folosească un drum forestier, propunere acceptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

DSCF0563

„Am fost astăzi acolo, situaţia este dezastruoasă, este foarte gravă, motiv pentru care l-am sunat pe domnul prefect şi i-am solicitat, în calitatea dumnealui de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, să convoace acest comitet pentru a lua o hotărâre care era absolut necesară. S-a luat hotărârea de a se folosi un drum de pământ, care traversează o pădure aflată în proprietatea Direcţiei Silvice şi se va comunica această hotărâre către Romsilva pentru a se obţine acceptul. Fcaem tot ceea ce este posibil pentru a permite locuitorilor din satul Oprăneşti să aibă acces la calea publică.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

La solicitarea lui Aladin Georgescu, prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, a convocat într-o şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi în vederea adoptării unei măsuri imediate pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor alunecărilor de teren de pe raza comunei Husnicioara.

Potrivit notei de constatare citată de Prefectura Mehedinţi, a Grupului de Suport Tehnic nr. 2, care s-a deplasat la faţa locului, pe DJ 607 A între localităţile Valea Copcii şi Husnicioara, la km 9+000 pe o lungime de circa 500-600 m a avut loc o prăbuşire cu o diferenţă de nivel de peste 4 m şi o alunecare de teren pe orizontală, afectând în întregime partea carosabilă.

alunecare de teren

Pe DC 17 A care face legătura între DJ 607A şi localitatea Oprăneşti, la km 0+100 pe o distanţă de cifrca 500-600 m a avut loc o prăbuşire cu diferenţă de nivel de până la 6 m şi o alunecare de teren pe orizontală, afectându-se întreaga platformă a drumului, cât şi terenul învecinat.

„Accesul în localitatea Oprăneşti în momentul de faţă se poate face din DC 17A spre DC 17, care este greu accesibil. Din data de 24 mai a.c., circulaţia este închisă pe acest tronson de drum, fiind identificate următoarele variante ocolitoare: DJ 607 A (Cerneţi) – DC 21 (Dedoviţa Nouă) – DN 6 (Șimian – Prunişor) – DJ 607 A (Prunişor –Peri – Husnicioara). Membrii comisiei care s-au deplasat la faţa locului au mai constatat că fenomenele de instabilitate din zonă sunt active, existând pericolul extinderii acestora.”, se arată în comunicatul de presă transmis joi, de Prefectura Mehedinţi.

Aproximativ o sută de locuitori din satul mehedinţean Oprăneşti, comuna Husnicioara au rămas în dificultate, după ce drumul de acces s-a rupt. Precipitaţiile scurse de pe versanţi şi galeriile de mină de sub terasament au făcut ca terenul să o ia la vale.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top