miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

15 migranţi transportaţi ilegal pe ruta Turcia – Bulgaria, depistaţi la Orşova. Traficanţii primiseră 150.000 de euro pentru acest transport

Poliţiştii din Mehedinţi au depistat în Orşova doi bărbaţi care au transportat 15 migranţi cu două autoturisme. Cei doi bărbaţi, membri ai unei grupări infracţionale specializată în trafic de migranţi şi trecere ilegală a frontierei, au fost reţinuţi de procurorii D.I.I.C.O.T..

POLITIE

În noaptea de 8 spre 9 septembrie, în jurul orei 2:00, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Mehedinţi au efectuat semnal regulamentar de oprire la două autoturisme, pe D.N. 6, în localitatea Şimian, judeţul Mehedinţi.

Întrucât conducătorii auto nu au oprit la semnalele poliţiştilor, aceştia au pornit în urmărirea autoturismelor pe o distanţă de 35 de km, până la intrarea în municipiul Orşova, unde au fost găsite abandonate în parcarea unei staţii de alimentare cu combustibil.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti în zona benzinăriei, au fost depistaţi 15 cetăţeni străini, dintre care 12 de cetăţenie siriană şi 3 de cetăţenie irakiană. Din grup făceau parte două femei şi treisprezece bărbaţi, dintre care patru minori.

Ulterior, au fost identificaţi şi conducătorii celor două autoturisme, respectiv doi tineri de 25 şi 27 de ani, ambii din municipiul Filiaşi, judeţul Dolj. Din verificări s-a stabilit că aceştia urmau să-i ducă pe migranţi în zona frontierei din judeţul Arad.

Grupul de migranţi a fost preluat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Mehedinţi şi de la Biroul pentru Imigrări Mehedinţi, pentru continuarea cercetărilor.

Din cercetări a reieşit că, membrii grupării, cetăţeni  turci, bulgari şi români, ar fi racolat mai mulţi cetăţeni sirieni şi irakieni, pe care i-ar fi introdus ilegal în România, cu scopul de a-i transporta pe teritoriul Germaniei.

Trei dintre membrii grupării, respectiv cei doi conducători auto depistaţi, împreună cu un al treilea, sunt bănuiţi că ar fi organizat trecerea ilegală a frontierei de stat, din Bulgaria în România, a celor 15 migranţi, transportându-i de pe malul bulgăresc al Dunării cu ajutorul unor bărci.

Pe teritoriul României, aceştia au fost transferaţi în cele două  autoturisme, urmând a fi transportaţi spre frontiera vestică.

Cei 15 migranţi ar fi fost transportaţi ilegal pe ruta Turcia – Bulgaria de către alţi membri ai grupării, care ar fi primit de la aceştia 150.000 de euro.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trecere ilegală a frontierei de stat, complicitate la trecerea ilegală a frontierei de stat şi trafic de migranţi.

Cele 17 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T – B.T Mehedinţi, pentru audieri, iar faţă de cei doi bărbaţi a fost dispusă măsura reţinerii, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Mehedinţi, cu propunere de arestare preventivă.

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top