miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

BILANȚ LA IPJ MEHEDINȚI: INFRACȚIUNILE STRADALE CU TÂLHĂRIE AU SCĂZUT CU 50%

Inspectoratul Județean de Poliție Mehedinți a prezentat luni, bilanțul misiunilor desfășurate pe parcursul anului 2018. Evaluarea activității s-a făcut în cadru festiv, la Palatul Culturii Teodor Costescu din Drobeta Turnu Severin, eveniment la care au participat zeci de polițiști, conducerea Inspectoratului, adjunctul inspectorului șef al IGPR, prefectul județului, președintele Consiliului Județean Mehedinți, primarul municipiului drobeta Turnu Severin, reprezentanții structurilor Ministerului Justiției din Mehedinți, cei ai instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne și alți colaboratori ai IPJ Mehedinți.

ipj bilant

ipj mh 2

bilant ipj3

Din raportul prezentat de comisarul șef Remus Lucian Luca, inspectorul șef al IPJ Mehedinți, reiese că în anul 2018, în județ, infracționalitatea s-a menținut în limite rezonabile.

Astfel, în perioada de referinţă, criminalitatea stradală s-a diminuat cu 4,2% (-11 fapte), fiind sesizate un număr de 251 infracțiuni stradale faţă de 262 în anul 2017. Din totalul infracţiunilor stradale sesizate, un număr de 232 au fost comise în mediul urban (92,43% din total) și 19 în mediul rural (7,57%).

Totodată, infracțiunile stradale depistate în flagrant au crescut de la 42 în anul 2017 la 53 în anul 2018(+35,71%), majoritatea dintre acestea fiind pe raza de competență a Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin şi Poliţia oraşului Strehaia.

În perioada analizată nu au fost sesizate infracțiuni stradale comise cu violență (”omor”, ”tentativă de omor”, ”viol”), iar infracțiunile de ”tâlhărie” stradale sesizate au scăzut cu 50%, de la 8 în anul 2017 la 4 în perioada supusă evaluării.

În cadrul evenimentului, inspectorul șef Remus Lucian Luca a înmânat simbolic, diplome și o plachetă, desmnând astfel, ”polițistul anului”. Într-un mod inedit, a decis ca această distincție să fie acordată unei echipe întregi formată din polițiști care au săluționat un caz important pentru anul 2018, respectiv crima produsă în localitatea Scăpău.

ipj mh 1

ipj mh 4”Felicit conducerea IPJ Mehedinți și întregul efectiv de polițiști pentru activitatea desfășurată în anul 2018 și le urez succes în misiunile de anul acesta. Nu va fi unul ușor, întrucât vor gestiona, din punctul de vedere al ordinii publice, două procese electorale. Am încredere că își vor îndeplini misiunile în mod corect și în interesul cetățenilor!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

ipj mh5

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top