sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

19 RETINERI, MASINI DE LUX ŞI TERENURI INDISPONIBILIZATE DE ANCHETATORI IN URMA PERCHEZITIILOR

Un număr de 19 persoane între care şi omul de afaceri Georgică Cornu au fost reţinute pe bază de ordonanţă în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de nouă milioane de euro, anchetatorii ridicând totodată 16 autoturisme şi sume importante de bani pentru recuperarea prejudiciului.

In urma audierilor au fost reţinute pe bază de ordonanţă 19 persoane între care şi omul de afaceri Georgică Cornu.

audieriAstfel, ordonanţă de reţinere au primit:

 1. Georgică Cornu
 2. Herbei Marinică Gligor
 3. Andrica Cornel
 4. Andrica Marioara
 5. Onescu Minuc
 6. Ţunea Daniel Moise
 7. Guran Petru Ionel
 8. Popa Ion
 9. Pup Matei Marinel
 10. Danci Gavril
 11. Olariu Cristian Ionel
 12. Romanescu Claudiu Grigore
 13. Vîrvoreanu Constantin
 14. Mureşan Cornel
 15. Teleşpan Valeriu
 16. Iordache Adrian
 17. Nicula Marius Petrişor
 18. Sahanovschi Tudor
 19. Cristescu Florin

Totodată, la audieri a fost adus şi administratorul unor firme deţinute de Georgică Cornu, Lucian Caraiman, dar acesta a fost lăsat în liberatate în urma audierii.

Şi Nicolae Semen, cumnatul primarului din Baia de Aramă a plecat de la sediul IPJ Mehedinţi după ce a fost audiat, acesta fiind administratorul firmei Trans Exfor care a aparţinut primarului Rafael Dunărinţu, până în anul 2009.

Sursa citată anterior a mai arătat că cei 19 reţinuţi urmează să fie prezentaţi în cursul zilei de miercuri Tribunalului Meheidnţi cu propunerea de arestare preventivă pentru acuzaţii de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Totodată, în urma percheziţiilor de marţi dimineaţa în Bucureşti şi alte zece judeţe, anchetatorii au indisponibilizat un număr de 16 autoturisme a căror valoare depăşeşte 600 000 de euro. Între aceste autoturisme se regăsesc două BMW X5, două Porche Cayenne şi un VW Touareg.

De asemenea, în urma percheziţiilor, de la cele 49 de persoane aduse la audieri la sediul IPJ Mehedinţi, a fost ridicată în cash, suma de 700 000 lei şi s-au indisponibilizat bunuri imobile în valoare de 360 000 lei.

61 de percheziții s-au desfășurat în municipiului Bucureşti și a 10 judeţe: Mehedinţi, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Vâlcea, Dolj și Dâmboviţa, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani şi la sediile sociale ale societăţilor administrate de acestea

“Din cercetări, a rezultat faptul că, în perioada 2008-2014, 101 persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi ai 88 de societăţi comerciale, ar fi eludat obligaţiile fiscale. De asemenea, aceştia sunt bănuiţi că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto, în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro (peste 1 miliard de lei), pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.”, se arată într/un comunicat al Poliției Române.

Prin aceste operaţiuni fictive, ar fi prejudiciat bugetul general consolidat cu peste 9 milioane de euro.

Polițiștii au mai arătat că prin intermediul societăţilor controlate, cei în cauză ar fi efectuat mai multe tranzacţii financiare, respectiv depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de „rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor. Astfel, aceştia ar fi disimulat provenienţa şi circulaţia banilor.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top