miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

25 DE PERSOANE SUNT AUDIATE ALĂTURI DE OMUL DE AFACERI GEORGICĂ CORNU

Georgică Cornu, supranumit regele asfaltului din Banat, membrii ai mafiei ţigăneşti a facturilor de la Strehaia şi alţi suspecţi sunt audiaţi la această oră într-un dosar instrumentat de DIICOT Timişoara, fiind acuzaţi că prin evaziune fiscală au adus un prejudiciu statului român de peste 60 de milioane de lei.

cornu

Potrivit procurorilor DIICOT, omul de afaceri a apelat la mafia ţigănească de la Strehaia pentru procurarea unor facturi fictive cu ajutorul cărora şi-a diminuat artificial baza de impozitare.

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2007, Georgică Cornu, în calitate de administrator al mai multor societăţi comerciale din Timişoara, împreună cu angajaţi din compartimentele economice, precum şi cu alţi parteneri de afaceri au încheiat mai multe tranzacţii comerciale, prin întocmirea de documente contabile false, cu scopul fraudării patrimoniului persoanelor juridice”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

De asemenea, există suspiciuni că Georgică Cornu împreună cu ceilalţi membrii ai grupării infracţionale, în scopul obţinerii de beneficii financiare, au înregistrat în evidențele contabile ale societăţilor pe care le administrau, operațiuni care nu reflectă realitatea, având ca scop  diminuarea artificială a bazei impozabile,  deducerea ilegală de TVA și reducerea impozitului pe profit datorat bugetului de stat, fără ca mărfurile să existe și să circule în fapt între societățile furnizoare și beneficiare.

Prejudiciul cauzat a fost de 61 milioane lei, urmând să fie instituite măsuri asiguratorii în vederea recuperării acestuia.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara urmează să fie audiate  26 de persoane. Acţiunea de joi a vizat destructurarea unei grupări infracţionale formată din 26 de persoane,  structurată pe mai multe paliere, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Omul de afaceri Georgică Cornu,supranumit regele asfaltului din Banat este originar din Mehedinţi, judeţ unde în ultimii ani a beneficiat de o serie de lucrări pe bani publici atât de la Consiliul Judeţean Mehedinţi, cât şi de la Primăria Drobeta Turnu Severin. Printre lucrările efectuate de firma sa se numără stadionul municipal din Turnu Severin, blocul materno-infanttil, dar şi refacerea multor drumuri judeţene.

În luna septembrie a anului 2012, atunci când la sediul societăţii Confort SA din Turnu Severin izbucniseră o serie de proteste ale angajaţilor săi nemulţumiţi că nu îşi primiseră salariile de mai multă vreme, întrebat de jurnalişti despre soarta angajaţilor săi, omul de afaceri a declarat că este mai „necăjit” decât ei.

„Mai necăjit ca mine în momentul de faţă vă spun eu că nu-i niciunul. Ei (n.r. muncitorii) se duc la altul, mai păcălesc unul, mai fură de colo, eu n-am de unde să fur. Sunt necăjit din toate punctele de vedere: eu nu dorm zi şi noapte pentru că nu este uşor să ai 2000 de angajaţi, când ai obligaţii, casa în care stau este garantată pe credite. Noi lucrăm după legi economice. Deci când ai toate astea asupra ta nu poţi să dormi liniştit”, a spus la acea dată regele asfaltului din Banat.

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top