sâmbătă , 27 noiembrie 2021
NEWS ALERT

30.000 DE LEI AMENDĂ ȘI MAȘINA CONFISCATĂ

Acestea sunt consecințele pe care le pot suporta cei care depozitează deșeuri rezultate în urma construcțiilor sau de orice natură, în locuri neamenajate. Marți seară, în timpul unei acțiuni desfășurate, comisarii Gărzii de Mediu Mehedinți au prins un bărbat care transporta cu o autocamionetă aproape două tone de țiglă rezultată în urma demolării unui imobil. Bărbatul se pregătea să descarce deșeurile într-o zonă devenită, de ceva vreme, o groapă de gunoi ilegală, aflată pe centura orașului Drobeta-Turnu-Severin.

„În această seară, în urma unei acțiuni desfășurată împreună cu colegii de la Garda de Mediu, am reușit să identificăm o autoutilitară care depozita resturi din materiale de construcții, într-un loc nepermis. Șoferul utilitarei a fost identificat, a fost însoțit la operatorul de salubritate, pentru a cântări cantitatea de deșeuri și a o depozita în acest loc. Șoferul riscă o amendă de la 15.000 la 30.000 de lei și i se va confisca mașina. Sunt foarte multe astfel de cazuri, vom desfășura în fiecare seară astfel de acțiuni și sperăm ca, în scurt timp să prindem cât mai mulți cetățeni care aruncă aceste deșeuri în locuri nepermise”, a declarat Cătălin Tutilescu, comisarul șef al Gărzii de Mediu Mehedinți.

Șoferul prins că depozita deșeurile a spus că ar avea înțelegere cu proprietarul terenului respectiv să depoziteze aceste deșeuri, pe post de umplutură, însă, cum nu a putut proba cele spuse, oamenii legii nu au luat în calcul declarația sa.

Autoritățile orașului au mari probleme în a gestiona depozitarea deșeurilor ilegale, din cauză că, proprietarii de imobile, în loc să solicite de la operatorul de salubritate un recipient destinat depozitării deșeurilor, preferă să apeleze la serviciile unor posesori de autocamionete, care le aruncă la întâmplare, la periferia orașului, transformând astfel zonele marginale, în spații total insalubre.

Reprezentantul firmei de salubritate, Mirel Damian, a declarat pentru MH Alert.ro că, societatea pe care o conduce pune la dispoziția solicitanților containere de diferite dimensiuni, de la 8 mc., până la 40 mc. Închirierea acestora este gratuită, pe toată perioada în care este lăsată în custodia solicitantului, dar acesta plătește 170 de lei, pentru fiecare mc. de deșeuri rezultat în urma demolărilor.

Să recunoaștem că soluția este mult mai avantajoasă, în comparație cu plata unei amenzi de 30.000 de lei și confiscarea utilitarei. În plus, depozitarea deșeurilor se face în condiții civilizate, în rampa de gunoi a firmei de salubritate.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top