vineri , 30 iulie 2021
NEWS ALERT

A CRESCUT SALARIUL MINIM. AFLĂ AICI CE AMENZI PLĂTIM DE ASTĂZI!

Salariul minim brut pe ţară a crescut începând cu 1 aprilie la 900 de lei, crescând totodată şi punctul de amendă pentru şoferii care încalcă regulile de circulaţie a crescut, de la 85 la 90 de lei.

politia rutieraSalariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată a crescut, din 1 iulie, de la 850 la 900 de lei, iar potrivit prevederilor legale, punctul de amendă reprezintă 10 la sută din salariul minim brut pe ţară. Astfel, odată ce a crescut salariul de bază minim brut pe ţară, a fost majorat şi punctul de amendă cu 5 lei, ajungând la 90 de lei.

Potrivit Codului Rutier, şoferii pot primi între două şi 20 de puncte-amendă, în funcţie de gravitatea faptelor şi de pericolul social pe care acestea îl prezintă. Persoanele juridice  pot primi amenzi între 21 şi 100 de puncte-amendă.

Amenda de două puncte de penalizare este în valoare de 180 de lei şi o poate primi şoferul care nu poartă centura de siguranţă sau nu semnalizează la schimbarea direcţiei de mers. De partea cealaltă, cele mai mari amenzi se primesc pentru deţinerea, montarea sau folosirea în circulaţia pe drumurile publice a mijloacelor speciale de avertizare sonoră sau luminoasa pe vehiculele care nu au acest drept, nerespectarea regulilor privind remorcarea vehiculelor, transportul copiilor în vârstă de până la 12 ani sau al animalelor pe locurile din faţă ale vehiculelor, staţionarea neregulamentară pe drumurile publice în condiţii de vizibilitate redusă.

Amenzi mari se plătesc, de asemenea şi de către şoferii prinşi sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie infracţiune, neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată sau depăşirea cu mai mult de 50 de kilometri pe oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv. În aceste cazuri, poliţiştii iau şi măsura reţinerii permisului de conducere al şoferului care a încălcat prevederile legale.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top