marți , 7 decembrie 2021
NEWS ALERT

A DOUA ZI DE PROTEST PENTRU FOŞTII ANGAJAŢI AI RAAN CARE CER SALARIILE COMPENSATORII

Aproximativ o sută de foşti angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare au protestat pentru a doua zi consecutiv, blocând traficul în faţa Palatului Administrativ din Drobeta Turnu Severin şi cerând sprijinul prefectului judeţului pentru a primi drepturi salariale neachitate când au fost disponibilizaţi.

12596827_1218426131506846_1701554222_o

Foştii angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin au mers miercuri, în faţa Palatului Administrativ din Drobeta Turnu Severin, unde au traversat alternativ trecerea de pietoni de pe strada Traian, în semn de nemulţumire că nu au primit salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă.

Câteva zeci de minute cât oamenii au traversat trecerea de pietoni alternativ, şoferii care au circulat pe strada Traian, o arteră cu trafic intens, au fost nevoiţi să se întoarcă din drum, aceştia fiind dirijaţi de poliţişti.

Potrivit angajaţilor, contractul colectiv de muncă prevede în funcţie de vechime, între şapte şi două salarii compensatorii pentru fiecare din cei 1525 de persoane disponibilizate în toamna anului 2015.

“Unii aveau de primit şapte salarii – cei care au lucrat peste zece ani, alţii aveau patru salarii –  cei care au lucrat între cinci şi zece ani şi alţii două salarii –  cei care au lucrat între şase luni şi cinic ani.”, a arătat un fost salariat prezent la protest.

“Nemulţumirea este că nu ne-au dat cele şapte salarii compensatorii de la RAAN, drepturile noastre” De la RAAN, am vorbit cu domnul Faur, reprezentantul administratorului judiciar, dar mare lucru nu ne-a spus, n-am înţeles nimic. Nu au bani.”, a delcarat un alt bărbat.

În timpul protestului, o delegaţie formată din mai mulţi reprezentanţi ai fosştilor angajaţi ai RAAN au mers în sediul Prefecturii Mehedinţi şi au cerut sprijinul prefectului judeţului, Nicolae Drăghiea pentru recuperarea drepturilor salariale.

“Eu nu mi-am putut lua un angajament ferm, nu este atribuţiunea mea să rezolv această problemă decât să mediez acest conflict, între dânşii şi administratorul special şi judiciar. Am avut o primă discuţie cu administratorul judiciar, voi avea şi cu administratorul special când se întoarce de la Bucureşti. Sperăm că vor găsi resurse să asigure şi această parte din datorii pe care de data aceasta, nu Guvernul le are ci ei, conducerea RAAN a făcut acest contract colectiv.”, a declrata reprezentantul Guvernului în Mehedinţi, Nicolae Drăghiea dpă ce a stat de vorbă cu reprezentanţii protestatarilor.

În cele din urmă, protestatarii au plecat acasă.

Protestele foştilor angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare au început marţi, în faţa sediului companiei, unde timp de câteva zeci de minute, oamenii au traversat Bulevardul Nicolae Iorga din municipiu, alternative, blocând traficul rutier.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top