joi , 23 septembrie 2021
NEWS ALERT

A ÎNCEPUT BAC-UL. CANDIDAȚII SUSȚIN MARȚI PRIMA PROBĂ

Liceenii au început marţi examenele orale de la bacalaureat, cu testarea competenţelor de comunicare în limba română. Elevii spun că subiectele primite au fost accesibile.

bas severin

 

Chiar dacă nu se dau note şi rezultatul obţinut la această probă nu se calculează la media finală de la Bac 2014, candidaţii de la Colegiul Tehnic Decebal aveau emoţii. Dacă băieţii au venit îmbrăcaţi în ţinută sportivă, fetele, foarte cochete, au venit îmbrăcate în fuste ori pantaloni nergi şi bluziţe albe. Prima impresie contează, au spus elevele, aşa că au lăsat acasă blugii şi tricourile.

După ce primii candidaţi au ieşit din sala de examinare, emoţiile s-au mai risipit fiindcă toţi ieşeau cu zâmbetul pe buze şi au spus că subiectele au fost accesibile.

elevi

„Chiar a fost uşor, nu mă gândeam să fie aşa, mi-a picat ceva uşor despre lectură, despre literatură , de nevoia tinerilor de a învăţa. Sunt pregătită pentru bacalaureat şi cred că va fi uşor, sper că o să fie uşor”, ne-a spus Ionela Buzatu, la ieşire din sala de examen.

„Am avut foarte mari emoţii, a fost până la urmă OK, am demostrat că pot să vorbesc şi liber. Au fost întrebări relativ uşoare, am ştiut să răspund la ele, nu au avut un grad de dificultate foarte mare. De exemplu, a trebuit să spun care este relaţia dintre copii şi părinţi în societatea contemporană. Un subiect frumos, am răspuns la această întrebare cu plăcere pentru că am spus că părinţii din ziua de astăzi pun mai mult accentul pe bani şi nu pe educaţia copiilor lor şi nu pe relaţia strânsă dintre părinte şi copil şi nu merg pe principiul că trebuie să-ţi fie copilul şi prieten”, a spus Andrea Amza, o altă elevă a Colegiului Tehnic Decebal din Turnu Severin.

O altă absolventă a acestui colegiu aştepta nerăbdătoare să intre în sala de examen. Nu avea nicio emoţie şi era sigură că va trece peste examenul de bacalaureat cu brio.

„Pentru mine examenul de bacalaureat va fi uşor. Nu am deloc emoţii . La proba scrisă la matermatică este o mică cristianaproblemă, dar pentru noi care suntem mate-info este mai uşor, am observat că este mai uşor decât la ştiinţele naturii şi la tehnologică”, a spus Cristiana Vărăreanu de la clasa a XII-a A.

La Colegiul Tehnic Decebal au intrat astăzi în prima probă de Bac 2014 100 de elevi.

„Am început astăzi proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română. Cei 100 de absolvenţi ai claselor a XII-a vor susţine astăzi proba, examenul a început în condiţii foarte bune, conform metodologiei şi sperăm ca rezultatele lor să reflecte pregătirea din cei patru ani de studiu. Avem şi elevi de clasa a XII-a care nu vor intra în bacalaureat, sunt 30 de elevi care au rămas corijenţi în principal la matematică şi română, cu toate eforturile depuse de-a lungul anului nu am reuşit să-i ridicăm la nivelul de 5, de promovare”, a declarat directorul Colegiului, Vasile Busuioc.

„Astăzi este prima probă în cadrul examenului de bacalaureat, vorbim de evaluarea competenţelor lingvistice. Avem înscrişi în acest moment şi cu ei vom merge mai departe în sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului 2014 circa 2500 de elevi, 2030 promoţia curentă, diferenţa fiind reprezentată de cei din promoţiile anterioare, cei care nu au reuşit să treacă acest examen”, a declarat inspectorul general şcolar al IŞJ Mehedinţi, Mirea Pintea Enea.

În judeţul Mehedinţi pentru examenul de bacalureat s-au înscris 2499 de candidaţi, din care 2030 de elevi sunt din promoţia anului 2014, iar 469 din promoţii anterioare. Anul trecut, la acest examen au fost înscrişi 3108 candidaţi (din care 652 – serii anterioare şi 2456 promoţia2013).

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top