miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

A PUS FOCUL ÎN CARE ȘI-A GĂSIT SFÂRȘITUL

Este tragedia care a pus capăt vieții unui bărbat de 65 de ani, din Mehedinți. Omul, care locuia în orașul Lugoj, venise în acest sfârșit de săptămână la casa părintească din comuna Dumbrava. Motivul, curățenia de primăvară. Greșeala lui a fost că a vurt să dea foc unor crengi rezultate în urma curățării copacilor din gospodărie și a pus benzină pe ele. Focul s-a extins imediat, iar bărbatul nu l-a mai putut controla. Nu este foarte clar dacă, în încercarea de a stinge vâlvătaia i s-a făcut rău din cauză că s-a intoxicat cu fum sau a făcut un infarct din cauza efortului depus. Cert este că nu a mai apucat nici să strige după ajutor. Focul a fost văzut de vecini, care au sărit și l-au stins, timp în care au observat și trupul fără viață al bărbatului. „A dat foc la niște crengi acolo, în spate și a dat cu benzină. S-a aprins foarte repede. Nu a mai avut nicio șansă. Era și singur și l-au cuprins flăcările, presupun și a luat foc. Am fost acolo, dar după ce murise. El a pus focul în două locuri” spune un vecin al bărbatului. „Era de la Lugoj, dar venea des la casa părintească. A venit la sfârșit de săptămână, iar azi puse foc. Era om ca lumea, că a mai venit pe aci, venea și pleca. Nici nu apucă să strige, că săream dacă striga, dar nu apucă. Cred că făcu infarct sau ceva, ce știu eu ce făcu el acolo”, completează o localnică din Dumbrava.

Polițiștii au demarat o anchetă, dar doar medicii legiști vor stabili care este cauza decesului. Se iau în calcul mai multe posibilități, două dintre acestea fiind că bărbatului i s-a făcut rău și a căzut în foc. Fie intoxicat cu fum, fie din cauza unui infarct. Trupul său fără viață a fost transporta la spital pentru necropsie. „Poliția orașului Strehaia a fost sesizată cu privire la faptul că un bărbat de 65 de ani, din localitatea Dumbrava, a fost găsit decedat în curtea locuinței. La fața locului s-a deplasat echipa operativă a poliție, pentru efectuarea de cercetări. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă”, a declarat Andreea Rădoi, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți.

Tragedia readuce în atenție o problemă foarte gravă a satului românesc. Pompierii au intervenit în ultimele zile pentru stingerea a zeci de incendii de vegetație, izbucnite în urma incendierii resturilor vegetale de pe câmp sau din gospodării. Agricultorii folosesc focul pentru arderea resturilor vegetale, ceea ce, din 20 februarie este strict interzis prin legea. Atunci a fost adoptată Legea compostului, care interzice cu desăvârșire arderea resturilor rezultate în urma igienizării gospodăriilor. Numai că autoritățile sunt neputincioase și nu sunt pregătite să preia aceste resturi vegetale pentru a le transforma în compost. În afara faptului că pompierii depun un efort uriaș pentru a stinge incendii întinse pe suprafețe de sute de hectare, circa 100 de hectare au fost cuprinse de flăcări în ultimele zile în Mehedinți, situația pune în pericol viața unor oameni, cum s-a întâmplat acum.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top