sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

A TREIA ZI DE PROTESTE LA RAAN

Aproximativ 40 de angajați a Regie Autonome pentru Activități Nucleare din Drobeta Turnu Severin au protestat și miercuri pe platformele Romag Prod și Romag Termo, începând cu ora 7, nemulțumiți de faptul că Guvernul nu dă nici un semn că ar reacționa la revendicările lor cu privire la finanțarea companiei până la închiderea controlată.

protest2

Miercuri dimineața, la ora 7, aproximativ 200 de angajați de pe platforma Romag Prod și alți 200 de la Romag Termo au rămas în fața unităților împreună cu sindicaliștii. La Romag Prod a ajuns și administratorul special al RAAN, Viorel Marian care a încercat să stea de vorbă cu oamenii. Pentru că aceștia nu au fost mulțumiți de răspunsurile primite cu privire la revendicările lor, protestatarii au blocat poarta de la Romag Prod, astfel încât, timp ce câteva ore, administratorul special nu a putut pleca din unitate.

În cele din urmă Viorel Marian a reușit să plece la sediul central al RAAN, unde a chemat liderii de sindicat la discuții.

Protestul în fața unităților Romag Prod și Romag Termo ar urma să se încheie miercuri la ora 15.00, urmând ca joi să fie organizat altul.

Angajații RAAN se tem de faptul că Guvernul refuză să acorde finanțarea promisă pentru închiderea controlată a companiei, pentru ca aceasta să intre în faliment.

În această situație, Executivul ar fi exonerat de obligația de a acorda plăți compensatorii de până la 24 de salarii medii, celor disponibilizați, în funcție de vechime.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top