miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

ACȚIUNE SIMULTANĂ A POLIȚIȘTILOR ÎN STATELE UNIUNII EUROPENE PENTRU DEPISTAREA ȘOFERILOR VITEZOMANI

Zilele acestea, până în data de 7 aprilie, polițiștii din cadrul structurilor de rutieră din toate statele Uniunii Europene acționează simultan, pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală.

Potrivit polițiștilor mehedințeni, ziua de miercuri, 3 aprilie este dedicată acțiunii Speed Marathon, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei.

56157751_1529203920544944_8051331833222135808_n Controalele Poliţiilor Rutiere din Europa vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

În România, acțiunea coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

Polițiștii vor folosi toate aparatele radar disponibile.

Activitatea are loc în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed (1 – 7 aprilie 2019).

În Mehedinți, pe parcursul acțiunii, 13 ehipaje radar, inclusiv aparatele de măsurare a vitezei tip pistol, vor acţiona pe trei schimburi, pentru prevenirea şi combaterea excesului de viteză de pe sectoarele de drumuri nationale şi judeţene.

În primul trimestru al anului 2019, poliţiştii rutieri au aplicat 2.218 sancţiuni contravenţionale, iar ca măsură complementară au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule, 318 permise de conducere, conducătorilor auto care au depăşit limita legală de viteză admisă pe sectoarele de drum.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top