miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ACȚIUNEA BLOCADA: AMENZI DE 200 000 LEI ÎN PATRU ZILE

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți au desfășurat în perioada 25-29 iulie mai multe verificări în cadrul acțiunii ”Blocada”, în cadrul căreia s-au acordat un număr de 430 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 200 000 lei, fiind constatate 20 de infracțiuni.

_DSC0933

Acțiunile au fost desfășurate de efective din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, poliţie transporturi, acţiuni speciale, precum şi arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul unităţilor teritoriale. În cele patru zile, pe lângă cele 20 de infracțiuni constatate, au fost reținute 20 de permise de conducere și au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare.

Pe linie rutieră, în perioada 25-29 iulie, polițiștii mehedineni au descoperit mai mulți conducători auto sub influența băuturilor alcoolice pe drumurile publice, dar și șoferi care aveau carnetele de conducere suspendate.

Astfel, în cazul a doi bărbați din Breznița de Ocol s-a întocmit dosar penal  pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe după ce au fost descoperiți conducând cu alcoolemii de 0,67% alcool pur în aerul expirat i respectiv 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat în vârstă de 45 de ani a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice având o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru refuz de recoltare a probelor biologice.

În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii au descoperit la Orșova și Strehaia, doi șoferi care conduceau un autoturism și respectiv o autoutilitară ce figurau ca fiind furate din Italia.

Totodată, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat un bărbat de 22 ani, din localitatea Grozești, județul Mehedinți, în timp ce deținea fără drept la domiciliu, o armă neletală din categoria celor supuse autorizării.

Din verificări s-a stabilit că în data de 12.05.2015, a achiziționat un pistol calibrul 8 mm, din Bulgaria, pe care l-a introdus în România, fără declararea acestuia la autoritățile vamale din Punctul de Trecerea Frontierei Calafat. Pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea a regimului armelor și munițiilor.

Nici comercianții din Piața Mircea nu au fost ocoliți de polițiști. Aici a fost depistat un bărbat de 41 ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce transporta, din municipiul Timişoara în municipiul Drobeta Turnu Severin, fără documente de însoţire, cantitatea de 2.218 kg legume – fructe.

În urma celor constatate s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a societății economice cu amendă în valoare de 10.000 lei şi a fost dispusă confiscarea cantităţii de 2.218 kg legume-fructe, în valoare de 2.793 lei.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top