sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ACŢIUNI PENTRU COMBATEREA CONTRABANDEI CU PRODUSE ACCIZABILE

Peste 13.000 de ţigarete și 30 de litri de alcool, ridicate de poliţişti, în urma unor controale și filtre efectuate în trafic şi la societăţi comerciale din județul Mehedinți.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În perioada 16-20 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu efective din cadrul structurilor de rutieră, ordine publică, judiciar și Poliția Transporturi au controlat 66 de societăţi comerciale și au instituit 40 de filtre rutiere pe raza județului Mehedinți.

Activitățile se înscriu în cadrul unui plan de acțiune la nivel național pentru prevenirea și combaterea comerțului cu produse accizabile.

În urma măsurilor dispuse, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea confiscării cantitatea de 13.040 țigarete nemarcate sau marcate necorespunzător în valoare de 5.216 lei precum și 20 litri alcool.

De asemenea, au fost legitimate 216 persoane și controlate 148 autovehicule fiind instituite 40 filtre rutiere pe sectoarele de drumuri naționale și județene.

Totodată, polițiștii au verificat 66 de societăți comerciale și au aplicat 43 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.060 lei, fiind constatate 2 infracțiuni.

Valoare altor bunuri ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 4.000 lei.

Activitățile s-au desfăşurat cu suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Corina M.

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top