miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

ADRIAN DUICU AŞTEAPTĂ DECIZIA ÎN CAZUL INCOMPATIBILITĂŢII, ÎN AREST LA DOMICILIU

Adrian Duicu rămâne în arest la domiciliu, după ce Înalta Curte de Casaţie lşi Justiţie a admins recursul procurorilor formulat la decizia Curţii de Apel Bucureşti de înlocuire a arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar în dosarul de corupţie în care este cercetat împreună cu Ştefan Ponea şi Constantin Popescu.

adrian_duicuDecizia Înaltei Curţi presupune prelungirea arestului la domiciliu atât în cazul lui Adrian Duicu, cât şi în cazul lui Constantin Popescu şi Ştefan Ponea.

“Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din 04 martie 2015 pronunţată de Judecătorul de Cameră Preliminară de la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală, în dosarul nr. 4878/2/2014, privind pe inculpaţii Duicu Ioan Adrian, Ponea Constantin Ştefan şi Popescu Constantin. (…) menţine, ca legală şi temeinică, măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpaţii Duicu Ioan Adrian, Ponea Constantin Ştefan şi Popescu Constantin.”, se arată în decizia postată pe portalul Curţii Supreme.

La începutul lunii, Curtea de Apel Bucureşti a dispus cercetarea celor trei sub control judiciar, schimbând măsura arestului la domiciliu, dar procurorii au formulat recurs. preventive în cazul lui Ştefan Ponea, Constantin Popescu ajunge deja la un an, record în dosarele de corupţie cercetate de DNA. Surse apropiate anchetatorilor au arătat pentru RTS că cel mai probabil, deciziile judecătorilor se bazează şi pe modul în care cei trei se comportă în arestul la domiciliu. Important este ca în cazul unei asemenea măsuri, inculpaţii să evite întâlniri cu diverse persoane care au sau nu legătură în dosar. La locuinţa din Orşova  a lui Adrian Duicu se pare însă că este un pelerinaj continuu, mai ceva ca la Mănăstirea Sfânta Ana. În majoritate, cei care îl vizitează pe preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi sunt social democraţi care încă mai speră la revenirea lui Adrian Duicu pe aceiaşi cai mari pe care s-a aflat.

Tot astăzi, 10 martie, Înalta Curte se pronunţă şi în cazul incompatibilităţii lui Adrian Duicu.

Completul de judecată al Curţii Supreme a rămas în pronunţare în urma şedinţei din 24 februarie, în dosarul privind incompatibilitatea constatată de Agenţia Naţională de Integritate, în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top