duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ADRIAN DUICU, ÎN CURSA PENTRU UN POST DE VICEPREŞEDINTE PSD

Preşedintele Organizaţiei Mehedinţi a Partidului Social Democrat, Adrian Duicu intră în cursa pentru obţinerea unuia din cele opt posturi de vicepreşedinte al PSD, alegerile urmând să aibă loc în zilele de 19 – 20 aprilie.

Şeful PSD Mehedinţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu a declarat miercuri pentru mhalert.ro că va candida la Consgresul PSD din 19 – 20 aprilie pentru un post de vicepreşedinte la nivel naţional al social-democraţilor, nefiind interesat de un post de vicepreşedinte pe regiunea Sud-Vest Oltenia. De altfel Duicu deţine şi în prezent funcţia de vicepreşedinte al PSD încă din 2010.

ponta cu duicu
În opinia şefului PSD Mehedinţi, organizaţia merită un astfel de post la nivel naţional, date fiind rezultatele obţinute la alegerile din ultimii ani.
„Este o recunoaştere a muncii noastre, o recunoaştrere a Organizaţiei PSD Mehedinţi, pentru că suntem în primele cinci judeţe din România ca număr de voturi obţinute. Din 2009 am câştigat toate alegerile în Mehedinţi, fie că a fost vorba despre locale, generale, prezidenţiale.”, a declarat Adrian Duicu.

Adrian Duicu a mai explicat că alegerile din ultimii ani au fost câştigate de PSD în contextul în care la momentul la care a intrat în cursele respective, Organizaţia Mehedinţi nu avea funcţii în administraţie, toate fiind deţinute de democrat liberali.

Când vine vorba despre şansele şefului PSD Mehedinţi la un post de vicepreşedinte PSD, Adrian Duicu nu neagă că va fi o cursă cu emoţii, având în vedere că la nivel naţional, toate organizaţiile PSD au avut rezultate bune la ultimele alegeri, fapt ce induce şi dorinţa tututror șefilor de filiale de a accede în forurile de conducere ale partidului. Şi totuşi, Adrian Duicu a precizat că „ceilalţi (n.r. preşedinţii organizaţiilor PSD din ţară) şi-au menţinut ce au avut, Mehedinţiul nu a avut nimic şi a câştigat”.
Prezent de curând la Drobeta Turnu Severin, Victor Ponta şi-a arătat susţinerea pentru şeful PSD, surse din interiorul PSD arătând totodată că Duicu se bucură şi de susţinerea lui Liviu Dragnea, al doilea om în PSD.
Alegerile pentru Biroul Permanent Naţional al PSD vor avea loc în zilele de 19-20 aprilie, urmând să fie ales preşedintele PSD, dar şi întreaga structură de conducere.
La PSD vor fi 20 de vicepreşedinţi: opt posturi de vicepreşedinte la nivel naţional, alţi opt vicepreşedinţi vor fi aleşi pe regiuni şi alte opt locuri vor fi ocupate de femei, după 20 aprilie.
La Congres participă aproximativ 5000 de delegaţi cu drept de vot.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top