miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ADRIAN DUICU ŞI-A LUAT AVOCAŢI CELEBRI, DAR RĂMÂNE ÎN AREST

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, i-a angajat pe avocaţii Gheorghiţă Mateuţ şi Pavel Abraham, să-l reprezinte în dosarul în care este acuzat de DNA că a făcut trafic de influenţă din biroul premierului, dar nu a reuşit să fie cercetat în stare de libertate.

duicu1-465x390-300x251Instanţa supremă a decis ca Adrian Duicu să fie cercetat în continuare în stare de arest preventiv, respingând astfel contestaţia pe care acesta a depus-o la instanţă.

Adrian Duicu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, trei infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii de o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, două infracţiuni de dare de mită, pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii în scopul obţinerii de foloase necuvenite, pentru primire de foloase necuvenite şi pentru două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

În acelaşi dosar este cercetat şi Constantin Ponea, fostul şef al IPJ Mehedinţi, căruia i s-a promis un post în IGPR, iar soţiei acestuia un post de procuror la DNA, dar şi omul de afaceri Constantin Popescu dn Orşova.

Cei trei au fost arestaţi preventiv în data de 4 aprilie 2014.

Conform DNA, pe 8 iulie 2013, după şedinţa conducerii PSD, Adrian Duicu s-a întânit cu Victor Ponta la un resturant din Capitală. La finalul discuţiilor, l-a sunat pe Ionel Georgescu, un apropiat al său, şi l-a anunţat că i-a rezervat un post într-o instituţie publică. Procurorii anticorupţie îl acuză pe Adrian Duicu că a făcut trafic de infuenţă chiar din biroul premierului pe care îl numea în interceptări „şefu’ al mare” sau „omu'”.

Adrian Duicu dorea să-şi pună apropiaţii în poziţii strategice, potrivit informaţiilor din actul de acuzare al preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi. (O.M.)

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top