duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ADRIAN DUICU VA EXECUTA ARESTUL LA DOMICILIU ÎNTR-O VILĂ DIN ORŞOVA

După şase luni de arest preventiv, Adrian Duicu urmează să ajungă în sânul familiei, nu în casa din Valea Cernei unde locuia împreună cu soţia, cele două fiice şi cu părinţii săi, ci acolo unde are domiciliu, la Orşova într-o vilă situată pe strada Banatului nr. 4.

casa lui duicu de la orsova

Duicu a cumpărat această vilă în anul 2006 de la vechiul său amic, Constantin Gherghe, primarul Severinului, la vremea respectivă viceprimar al urbei de la Dunăre. Gherghe a refuzat să spună valoarea tranzacţiei imobiliare, rezumându-se să precizeze doar că „totul a fost legal, la notarul de stat”. Între timp, valoarea imobilului a scăzut pentru că în zonă au avut loc alunecări de teren, astfel că experţii imobiliari spun că Duicu nu ar primi mai mult de 100.000 de euro pe această casă dacă ar dori să o vândă.

E greu de înţeles de ce baronul Adrian Duicu a cumpărat această vilă fiindcă niciodată nu a locuit în casa de la Orşova  şi nici nu i-a adus vreo îmbunătăţire.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins sâmbătă contestaţia procurorilor anticorupţie şi au păstrat decizia Curţii de Apel Bucureşti, care a decis înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Aceeaşi măsură a fost luată şi pentru fostul şef al Poliţiei Mehedinţi Ştefan Ponea, dar şi pentru omul de afaceri Constantin Popescu.

Omul de afaceri orşovean Constantin Popescu va executa arestul la domiciliu nu în vila de la Orşova, ci într-un  apartament din Drobeta Turnu Severin de pe strada Alion nr.70, bl. IA2A, sc.1, et.2, ap.7, iar fostul şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, la Craiova pe str. Dâmboviţa nr.15, bl. bB39, sc.1, et.1, ap.6.

Preşedintele  suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, fostul şef al IPJ Mehedinţi, comisarul şef Ştefan Ponea şi omul de afaceri orşovean Constantin Popescu sunt arestaţi preventiv de la începutul lunii aprilie a.c. într-un megadosar de corupţie.

În decizia magistraţilor se specifică faptul că pe durata arestului la domiciliu, cei trei inculpaţi au obligaţia să nu părăsească imobilul unde locuiesc fără permisiunea organului judiciar care dispune prezenta măsură sau în faţa căruia se află cauza şi să se supună restricţiilor stabilite. De asemenea, ei trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori sunt chemaţi. Nu au voie să comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii, cu martorii, precum şi cu alte persoane care se stabilesc de organul judiciar şi trebuie să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere.

În cazuri excepţionale, pentru o perioadă determinată de timp, pentru realizarea unor drepturi ori interese legitime ale acestuia, în baza unei cereri scrise şi motivate, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, prin încheiere, le poate permite părăsirea imobilului pentru procurarea mijloacelor esenţiale de existenţă şi în alte situaţii temeinic justificate.

Celor trei inculpaţi li se atrage atenţia că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin ori există suspiciunea rezonabilă că au săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege.

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top