miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

AFLĂ AICI DECIZIA MAGISTRAŢILOR ÎN CAZUL LUI ADRIAN DUICU! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PREŞEDINTELE CJ MEHEDINŢI?

Curtea de Apel Bucureşti a respins luni cererea de înlocuire a  măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, astfel că acesta rămâne  arest preventiv.

_DSC0321Cererea de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar a fost judecată luni de Curtea de Apel Bucureşti în cazul lui Adrian Duicu, urmând ca marţi să fie judecată şi o solicitare similară depusă de Constantin Popescu.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă şi poate fi contestată.

Adrian Duicu a fost arestat preventiv pentru fapte de corupţie. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv ca Adrian Duicu să fie cercetat  în stare de arest preventiv, într-un dosar în care este urmărit penal de procurorii DNA pentru şapte infracţiuni, printre care trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi instigare la dare de mită.

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul celorlalţi doi inculpaţi din acest dosar, fostul şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova.

Instanţa supremă le-a respins celor trei contestaţiile depuse împotriva deciziei CAB prin care au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Din interceptările procurorilor şi motivarea deciziei Curţii de Apel Bucureşti de arestare preventivă reiese că preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi şi-a folosit influenţa la cel mai înalt nivel, dând telefoane în care punea la cale funcţiile în Poliţia Română şi în Parchetul General chiar din biroul premierului Victor Ponta.

Potrivit ordonanţei de efectuare a urmăririi penale, în perioada martie-iunie 2013, preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, ar fi afirmat, într-o discuţie cu şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, că are influenţă asupra unor membri ai Guvernului, unor funcţionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi a şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe de o parte, precum şi asupra unor consilieri locali din CL Orşova, pe de altă parte.

Duicu i-ar fi promis lui Ponea că îşi va folosi această influenţă pentru a-i determina pe membrii Guvernului, funcţionarii publici din conducerea MAI şi pe şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, să îl menţină temporar pe Ponea în funcţia de inspector şef al IPJ Mehedinţi, iar la o dată ulterioară să îl numească director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române, precum şi să numească o persoană din familia acestuia într-o funcţie de conducere în cadrul Ministerului Public.

Totodată, Adrian Duicu a dispus închiderea unei firme de construcţii deşi aceasta funcţiona în legalitate.

O altă faptă care arată modul în care a ales să folosească puterea dată de electorat a fost aceea de a dispune organizarea unui flagrant în cazul unei asistente de la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, ca aceasta să fie acuzată de luare de mită  pentru simplul motiv că femeia a scris pe Facebook mesaje împotriva lui Duicu.

Anchetatorii vorbesc şi despre faptul că mai bine de jumătate din bugetul Casei de Sănătate Mehedinţi a ajuns în conturile firmei de rezonanţă magnetică deţinută de familia lui Adrian Duicu, prin decontarea unor servicii fictive. Pe de altă parte, Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin a fost prejudiciat prin trucarea unor licitaţii.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top