marți , 7 decembrie 2021
NEWS ALERT

ALADIN GEORGESCU A FOST ALES PREȘEDINTE AL CJ MEHEDINTI CU DREPTURI DEPLINE. CE FĂCEA ADRIAN DUICU ÎN ACEL MOMENT?

Consilierii județeni au votat marți, proiectul de hotărâre care viza alegerea președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, cu drepturi depline. Până în prezent acesta a ocupat aceeași funcție cu titlu interimar, din aprilie 2014, după suspendarea lui Adrian Duicu, trimis în judecată pentru fapte de corupție. Ședința ordinară în care a fost ales Aladin Georgescu a avut loc în aceeași zi în care Adrian Duicu a avut un nou termen în dosar.

IMAG0855

Proiectul care viza alegerea președintelui Consiliului Județean a completat ordinea de zi a ședinței, acesta fiind votat cu 22 de voturi pentru și trei împotrivă, acestea din urmă aparținând consilierilor liberali din CJ Mehedinți, care au și criticat faptul că proiectul nu a fost pus inițial pe ordinea de zi.

Proiectul pentru alegerea unui noi președinte al CJ Mehedinți a fost inițiat după ce în data de 23.03.2015, prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea a emis un ordin prin care constata încetarea de drept a mandatului de președinte al Consiliului Județean Mehedinți al lui Adrian Duciu, după ce Înalta Cute de Casație și Justiție l-a declarat incompatibil, decizia fiind definitivă.

Înainte de vot, Aladin Georgescu a arătat că alegerea se face prin votul consilierilor județeni, după ce în data de 20 mai 2015 a fost publicată Legera 115/2015 privind alegerea autorităților administrației publice locale.

IMAG0852

”Pe 20 mai s-a publicat în Monitorul Oficial, Legea 115/2015, care în primul rând a abrogat Legea 67/2004 privind alegerea autorităților publice locale, dar în același timp a modificat unele dispoziții din Legea 215/2001 privind administrația publică locală și din Legea 393/2004 privid statutul aeșilor locali. Din coroborarea acestor trei acte normative, am considerat necesar ca în baza noilor prevederi legale se impune inițierea unui nou proiect de hotărâre cu privire la această situație. Acesta este punctul de vedere pe care eu am vrut să îl am.”, a arătat Aladin Georgescu.

După vot, Aladin Georgescu le-a mulțumit consilierilor și a arătat că regretă aptele care au dus ca el să ocupe funcția de președinte al CJ Mehedinți, făcând referire la faptele de corupție pentru care este trimis în judecată Adrian Duicu.

”Constat că am avut un număr mai mare de voturi și decât anul trecut și decât în luna martie. Nu pot decât să vă mulțumesc i să vă asigur că voi rămâne în continuare același om modest pe care l-ați cunoscut dumneavoastră de la momentul la care am venit în Consiliul Județean în funcția de vicepreședinte. Tot ceea ce a urmat ulterior am regretat, regret, nu mi-aș fi dorit să ocup această funcție în conjunctura în care s-a întâmplat.”, le-a transmis consilierilor, Aladin Georgescu.

Atribuţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi au fost preluate în data de 18 aprilie 2014, de vicepreşedintele CJ Aladin Georgescu (PSD), în urma voturilor consilierilor în cadrul unei şedinţe de îndată convocată după suspendarea din funcţie a lui Adrian Duicu, acesta fiind arestat preventiv pentru fapte de corupție.

Ulterior, în martie 2015, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian Duicu, a fost declarat incompatibil de către instanța supremă, întrucât a participat la adoptarea în CJ a unor hotărâri privind închirierea unui teren şi vânzarea a două imobile către o firmă în care era asociat.

În prezent, Adrian Duicu se află sub control judiciar. El este judecat pentru corupţie, procesul aflându-se pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. Întâmplător sau nu, chiar când Aladin Georgescu a fost ales președinte al CJ Meheidnți cu drepturi depline, Adrian Duicu a avut un nou termen în proces.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top