marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ALERTA LA UN CENTRU COMERCIAL DIN DROBETA TURNU SEVERIN! CUM AU INTERVENIT POMPIERII!

A fost alertă luni dimineaţa, la centrul comercial de bricolaj din apropierea Târgului Veterani. Zeci de pompieri au intervenit cu şapte autospeciale în cazul unui incendiu izbucnit în interiorul magazinului în care se comercializează materiale de construcţii. Forţele de intervenţie au vrut astfel să simuleze o acţiune reală care a cuprins şi salvarea de la înălţime a unor persoane surprinse de foc.

DSC07179

Conform scenariului realizat de conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, puţin după ora 9, pompierii au fost alertaţi cu privire la un incendiu izbucnit la centrul destinat comerţului de materiale de construcţii şi nu numai.

Pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă complexe, care s-a simulat la centrul comercial de pe str. Constructorilor nr. 1, pompierii s-au deplasat cu şapte autospeciale de intervenţie, dintre care, trei dintre acestea cu apă şi spumă. La faţa locului a ajuns şi o maşină pentru descarcerare, una pentru salvare de la înălţimi, o ambulanţă SMURD, dar şi o autospecială destinată coordonării şi conducerii intervenţiei.

DSC07159

Operaţiunile, de stingere a incendiului simulat în birourile de la etajul clădirii, s-au desfăşurat concomitent cu cele de salvare a victimelor şi acordare a primului-ajutor. În timpul incendiului, mai multe persoane au rămas în interiorul clădirii, iar pentru evacuarea acestora a fost nevoie atât de salvarea cu ajutorul autospecialei pentru salvări de la înălţimi, cât şi cu echipele de căutare-salvare. Dotarea corespunzătoare a pompierilor mehedinţeni a făcut ca aceştia să poată ajunge foarte aproape de focarul de incendiu.

La exerciţiu au participat echipaje de jandarmi şi poliţie, dar şi personalul de pe locul de muncă al obiectivului, care are responsabilităţi în luarea primelor măsuri de anunţare a evenimentului la 112, de stingere a incendiului, dar şi de evacuare a clădirii.

DSC07176

Am desfăşurat un exerciţiu privind un incendiu la magazinul Dedeman din Drobeta Turnu Severin. Am acţionat cu patru autospeciale de stingere şi autoscara la înălţime. De asemenea am adus şi punctul de comandă mobil pentru a pregăti personalul care încadrează această autospecială. Considerăm că toate obiectivele au fost atinse deoarece s-a desfăşurat în condiţii foarte bune. Personalul nostru se vede că are experienţă în intervenţii de acest gen şi sperăm noi ca niciodată să nu se producă un eveniment la acest magazin.”, a declarat primul adjunct al ISU Meheidní, colonel, Florentin Dragomir, la finalul exerciíului. 

Exerciţiul a avut ca scop evaluarea capacităţii de intervenţie şi a pregătirii personalului Detaşamentului de pompieri Dr.Tr.Severin, dar şi a structurilor care asigură funcţiile de sprijin în cazul producerii unui asemenea eveniment.       Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top