sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ANGAJATII APIA DIN JUDETUL MINISTRULUI AGRICULTURII AU INTRERUPT LUCRUL

Angajatii Centrului Judetean APIA Mehedinti s-au solidarizat cu colegii din alte judete si au participat joi dimineata, la o actiune de protest in fata institutiei, nemultumiti de faptul ca odata cu intrarea in vigoare a modificarilor Codului Fiscal, le scad salariile.

IMG_5367Incepand cu ora 9, angajatii APIA au intrerupt lucrul si au iesit in curtea institutiei, in semn de protest. Actiunea are loc exact in ziua in care ar fi trebuit sa demareze autorizarea la plată a femierilor care au solicitat, în cadrul Campaniei 2017, sprijin cuplat în sectorul zootehnic.

La protest, au participat doar angajatii APIA din cadrul Centrului Judetean, nu si cei de la centrele locale.

Sindicatele vorbesc despre scaderi ale salariilor de la 1 ianuarie 2018 cuprinse intre 600 si chiar 2800 lei. Mai exact, simularile au aratat ca doar salariile mici din APIA vor avea cresteri intre 70 si 160 lei, cei mai multi angajati suferind o scadere a salariului dupa trecerea contributiilor de la angajator la angajat. Reprezentantii salariatilor APIA care au printre cele mai mari lefuri din sistem, la momentul actual, au vorbit cu Ministrul Agriculturii, Petre Daea, originar din Mehedinti si i-au transmis ca daca nu se gasesc solutii pentru salariile lor, vor intrerupe lucrul.

Proteste se organizeaza joi dimineata, intre orele 9 si 12, la aproape toate centrele APIA din tara.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top