marți , 7 decembrie 2021
NEWS ALERT

VIDEO: PROTEST VIOLENT LA ROMAG TERMO. DN 67, BLOCAT LA HALANGA

Circulaţia rutieră este blocată pe DN 67, între Drobeta Turnu Severin şi Târgu Jiu, luni, întrucât un număr de aproximativ 200 de salariaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare traversează alternativ trecerea de pietoni din faţa platformei Romag Termo, în localitatea Halânga, nemulţumiţi că nu au primit restanţele salariale.

Protestul angajatilor RAAN a început luni dimineaţa, în jurul orei 8, când un număr de aproximativ 200 de salariaţi care urmează să fie disponibilizaţi începând cu 1 octombrie, au început să traverseze alternativ trecerea de pietoni din localitatea Halânga, pe drumul naţional 67, în dreptul platformei Romag Termo.

Oamenii au huiduit, au făcut zgomot cu vuvuzelele şi au cerut restanţa salarială pe care o au de primit începând cu luna mai.

La faţa locului au fost chemaţi zeci de jandarmi care au încercat să îi convingă pe protestatari să renunţe la protest, forţele de intervenţie îmbrâncindu-se cu salariaţii nemulţumiţi.

Minute în şir angajaţii RAAN au strigat „Nu plecăm, nu plecăm!”.

Oamenii au cerut din nou să stea de vorbă cu prefectul judeţului, Nicolae Drăghiea, reprezentantul Guvernului în teritoriu, care să îi lămurească cu privire la data la care vor primi banii.

La sfârşitul săptămânii trecute, prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea le-a transmis protestatarilor prin intermediul liderilor de sindicat, să formeze o delegaţie de reprezentanţi  care să meargă la Prefectura Mehedinţi dar aceştia refuză, cerând ca prefectul să vină în mulţime să stea de vorbă cu ei.

Pe durata protestului, circulaţia rutieră între Drobeta Turnu Severin şi Târgu Jiu a fost deviată în localitatea Broşteni (DN 67) către Strehaia – DN6 – Drobeta Turnu Severin.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top