duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

APA A INTRAT ÎN 25 DE GOSPODĂRII DIN EIBENTHAL

Un număr de 25 de gospodării şi mai multe beciuri au fost afectate de căderile de precipitaţii în satul Eibenthal din comuna mehedinţeană Dubova, în zonă formându-se torenţi în noaptea de joi spre vineri.

DSCF8766Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, Ramona Nistor, precipitaţiile abundente căzute în noaptea de joi spre vineri au dus la formarea de torenţi în localitatea Eibenthal, unde un număr de 25 de gospodării au fost afectate.

Aceeaşi sursă a mai arătat că apa a intrat în mai multe beciuri din Eibenthal, localnicii intervenind singuri pentru scoaterea apei acumulate.

La faţa locului s-au deplasat în noaptea de joi spre vineri prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, şeful ISU Mehedinţi, Petre Stănăşel, dar şi şeful Inspectoratuluii Judeţeand e Jandarmi Mehedinţi, Eugen Ţambrea, dar nu a fost nevoie de intervenţia pompierilor sau jandarmilor.

Apa strânsă în curţi a rupt gardurile gospodăriilor, iar în cursul dimineţii de vineri, s-a retras.

Judeţul Mehedinţi s-a aflat sub cod portocaliu de inundaţii până vineri dimineaţa la ora 3, în vigoare fiind în continuare un cod roşu de inundaţii emis de hidrologi pentru râurile Drincea şi Desnăţui.

Vineri dimineaţa, potrivit informaţiilor furnizate de Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă întrunit la nivelul judeţului Mehedinţi, cursurile celor două râuri aflate sub avertizare cod roşu de inundaţii, erau sub cota de atebnţie.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top