miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

APA MEHEDINŢI CERE EVALUAREA PAGUBELOR PRODUSE DE GRINDINĂ ŞI SCUTIREA FERMIERILOR AFECTAŢI, DE PLATA IMPOZITULUI PE PROFIT

Asociaţia Producătorilor Agricoli Mehedinţi cere structurilor administrative şi deconcentrate din judeţ, evaluarea pagubelor produse de grindină, marţi seara, pentru ca fermierii afectaţi să fie scutiţi de la plata impozitului pe profit, o astfel de măsură fiind luată pentru pagubele din 2013.

cornel stroescu, presedinte Camera Agricola Nationala „Facem o adresă către primăriile localităţilro afectate, către Prefectura Mehedinţi, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Administraţia Fiscală, în vederea formării unei comisii care să evalueze pagubele produse de grindină marţi seara. Dacă pagubele depăşesc 30%, există posibilitatea ca fermierii afectaţi să fie scutiţi de la plata impozitului pe profit.”, a declarat miercuri, preşedintele APA Mehedinţi, Cornel Stroescu.

Măsura cerută de APA Mehedinţi a fost luată în calcul de Guvern pentru calamităţile din 2013

Guvernul a întocmit un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru ca fermierii care au fost afectaţi de calamităţi în anul 2013 să fie scutiţi de la plata impozitului pe profit în condiţiile în care culturile au fost distruse în proporţie de cel puţin 30%.
„Acesti producatori agricoli au declarat si in unele cazuri au si platit impozitul calculat pe baza normelor de venit intr-un context in care au suferit pierderi economice importante (243.253.000 lei). In aceste conditii, plata impozitului pe venit reprezinta o pierdere suplimentara, avand in vedere faptul ca producatorii nu au realizat valoare adaugata in anul economic respectiv”, se arata in nota de fundamentare a proiectului de ordonanta.

Proiectul de ordonanţă mai preciza ca în cazurile în care impozitul a fost plătit, fiscul va emite o decizie de anulare, iar sumele vor fi restituite.

În urma vijeliei însoţită de grindină, în Mehedinţi, marţi, 24 iunie, au fost afectate peste 5000 de hectare de rapiţă, grâu, floarea soarelui şi porumb din localităţile Pătulele, Gârla Mare, Vânători, Vrata.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top