sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

APROXIMATIV 1250 DE POLIŢIŞTI SUPRAVEGHEAZĂ PROCESUL DE VOT ÎN MEHEDINŢI

Peste 1250 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne sunt angrenaţi, la data de 25 mai a.c., în judeţul Mehedinți, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru protecţia celor 288 de secţii de votare,  pe timpul alegerilor pentru Parlamentul European precum şi a alegerilor parţiale pentru unele autorităţi locale.

IPJPotrivit unui comunicat remis de Poliţia Judeţeană Mehedinţi, pentru asigurarea unui proces electoral corect şi echidistant, la nivelul judeţului Mehedinți, pe timpul desfăşurării alegerilor membrilor din România pentru Parlamentul European, vor fi angrenaţi peste 500 de poliţişti, 240 de poliţişti de frontieră, 190 de jandarmi şi 210 pompieri precum și alte forțe ale Ministerului Afacerilor Interne.

Aproape 850 de angajaţi M.A.I., sunt angrenați în protecţia celor 288 de secţii de votare, amplasate în 254 locuri.

Vor fi luate măsuri de protecţie şi la cele 3 secţii de votare pentru alegerile parţiale pentru unele autorităţi locale.

Alţi 175 de poliţişti, în perioada desfăşurării procesului electoral, se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

De asemenea, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, la nivelul judeţului, vor acţiona, conform competenţelor, 160 de poliţişti, constituiţi în 35 de echipe operative.

Totodată, a fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 70 de angajaţi M.A.I., care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă va impune acest lucru.

Astfel, în total, peste 1250 de angajaţi M.A.I. vor fi angrenaţi în misiuni, astăzi, 25 mai 2014, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral.

IPJ Mehedinţi precizează că în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Mehedinți se află încarcerate 4 persoane, toate cu drept de vot. Dintre acestea, 3 şi-au exprimat dorinţa de a-şi exercita dreptul de a vota.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top