miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ASCENSIUNEA PRIMARULUI PSD ACUZAT DE EVAZIUNE FISCALĂ: DE LA OSPĂTAR LA TREI MANDATE DE PRIMAR ÎN PRUNIŞOR

Primarul PSD al comunei mehedinţene Prunişor a fost ridicat marţi dimineaţa, în urma percheziţiilor care au avut loc la locuinţa sa din Prunişor, acesta urmând să fie audiat în cursul zilei la DIICOT Mehedinţi, în dosarul de evaziune fiscală  cu un prejudiciu de două milioane de euro.

nandi

Nandi Covlea deţine în localitatea Prunişor un domeniu impresionant: o vilă cu 11 camere, mai multe piscine şi chiar o capelă de rugăciuni. Oamenii legii i-au percheziţionat casa, de unde au ridicat mai multe documente, dar şi autoturismul de lux.

Văzând autoturismele mascaţilor la poarta casei primarului, un localnic din Prunişor a ţinut să spună toate necazurile pe care le-a avut de-a lungul anilor cu primarul PSD-ist, care în opinia sa a instituit “dictatura” la Primăria din Prunişor.

omul“Acest om nu avea voie să candideze, a fost foarte rău, n-a făcut nimic, a băgat banii de zece ori”, spune cu năduf bărbatul.

Nandi Covlea este la al treilea mandat de primar şi ocupă funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Mehedinţi, fiind considerat unul din primarii de bază, cu state vechi în PSD Mehedinţi.

 

Înainte de 1989, Nandi Covlea a lucrat ca ospătar la restaurantul “Marinarul” din Drobeta Turnu Severin. După  1990, Covlea a avut succes în afaceri ridicând un restaurant chiar în apropierea amplasamentului fostului restaurant “Marinarul” din Portul Turnu Severin. Restaurantul “Perla Dunării” l-a vândut apoi Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin pentru o sumă uriaşă, fiind considerată la vremea respectivă o afacere imobiliară de succes. Căpitănia Zonală Drobeta Turnu Severin şi-a amenajat în acest imobil sediul, recompartimentând încăperile.

casa

Cu banii obţinuţi din această tranzacţie, Covlea şi-a ridicat un motel pe Dealul Balota. În 2004 a obţinut primul mandat de primar din partea PSD-ului la Prunişor şi de atunci nimeni nu a mai putut să-l ridice din această funcţie. Prosperitatea primarului pesedist s-a datorat în principal firmei de construcţii LORI COM, SRL, administrată de soţia sa, Elena Covlea, care de-a lungul anilor a derulat mai multe contracte pe bani publici, multe din ele cu alte primării din judeţ, conduse tot de primari PSD.

casa 1

La referendumul pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu din vara anului 2012, Nandi Covlea a fost protagonistul unui mare scandal după ce sub ochi membrilor din comisia de votare acesta a băgat în urna de vot 25 de voturi. Pentru fapta sa a fost răsplătit de conducerea PSD Mehedinţi cu funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, alături de alţi primari “destoinici” ai PSD-ului. De altfel, şi acum, la alegerile europarlamentare a fost lăudat pentru scorul bun obţinut la Prunişor.

 

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top