vineri , 30 iulie 2021
NEWS ALERT

AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE DE REABILITARE A PARCULUI TRAIAN DIN DROBETA TURNU SEVERIN

Vara aceasta, Parcul Traian din Drobeta Turnu Severin este închis circulaţiei pietonale, lucrările de reabilitare începute vineri urmând să dureze aproximativ patru luni, potrivit autorităţilor locale.

Reabilitare Parc Traian 3

Vineri dimineaţa, în Parcul Traian din faţa Palatului Administrativ din Drobeta Turnu Severin, muncitorii au adus deja utilajele şi au început să decoperteze carosabilul, care va fi refăcut în totalitate. Totodată, căile de acces în Parcul Traian au fost închise, pentru a se evita posibilele accidente.

Lucrarea de reabilitare totală a Parcului Traian, considerat monument istoric de categoria B au fost câştigate de firma Alpha Construct Sistem S.A contra sumei de 1 100 000 lei.

Deşi iniţial, reabilitarea a fost scoasă la licitaţie pentru suma de 1.500.910 lei fără TVA, adică peste 322.000 euro, preţul a fost scăzut.

Reabilitare Parc Traian

Potrivit city managerului Nicolae Paponiu, parcul va fi complet reabilitat, dar vegetaţia existentă la momentul actual nu va fi înlocuită, ci doar completată cu 800 de trandafiri şi arbuşti.

Nicolae Paponiu„Se refac aleile, se păstrează structura, nu se modifică nici măcar un centimetru arhitectura aleilor, după care se refac toate instalaţiile de utilităţi: iluminatul public, iluminatul peisagistic. În tot parcul va fi instalaţie automată de udat pe timp de zi şi pe timp de noapte. La vegetaţie nu se umblă, va fi cmpletată cu aproximativ 800 de trandafiri şi alţi arbuşti şi 150 de bănci.”, a explicat Nicolae Paponiu.

Totodată, cele două statui vor fi curăţate şi reabilitate, în baza unor avize emise de Ministerul Culturii.

City managerul Nicolae Paponiu a mai arătat că dată fiind complexitatea lucrărilor, acestea vor dura aproximativ patru luni.

Pe suprafaţa de 10 000 de metri pătraţi a Parcului vor fi montate 110 corpuri de iluminat.

De asemenea, cele două fântâni vor fi iluminate la finalul lucrărilor şi vor avea sistem de recirculare a apei.

„Lucrările se vor ataca pe trei segmente, după ce se termină partea de sud, se merge în partea de mijloc şi ultima dată vom ataca partea din faţa Prefecturii.”, a declarat vineri, primarul municipiului Droebta Turnu Severin, Constantin Gherghe.

Reabilitare Parc Traian 2

După finalizarea Parcului Traian, municipalitatea ia în calcul reabilitarea Parcului Dragalina.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top