miercuri , 28 iulie 2021
NEWS ALERT

AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE LA SENSUL GIRATORIU DIN ALUNIŞ

Lucrările de execuţie la sensul giratoriu din zona Aluniş din Drobeta Turnu Severin au început miercuri dimineaţa,  cu o întârziere de două zile, după ce în cursul serii de marţi au fost montate indicatoare de dirijare a traficului rutier în zonă.
Biroul Rutier din Drobeta Turnu Severin a emis aviz pentru restricţiile de circulaţie din zonă pe o perioadă de o lună, interval în care ar trebui să se construiască inelul central al sensului.

sens giratoriu

Lucrările la sensul giratoriu şi la zona adiacentă din zona Aluniş ar trebui să dureze şase luni, dar constructorul a promis municipalităţii că se vor finaliza înainte de termen. Pe durata lucrărilor, circulaţia se va desfăşura, potrivit poliţiştilor, pe banda din stânga a Bulevardului Tudor Vladimirescu, pe ambele sensuri de mers, de pe bulevard şoferii vor putea vira dreapta către complexul comercial din apropiere, iar de pe bulevardul Aluniş, conducătorii auto vor fi obligaţi să facă dreapta spre Calea Timişoarei. În zonă au fost amplasate indicatoare de limitare a vitezei la 30 km/h.

Valoarea totală a lucrărilor pentru sensul giratoriu se ridică la 1.216.540 RON, adică aproximativ 270. 000 euro, conform caietului de sarcini în baza căruia s-a făcut licitaţia.
Suprafaţa totală a sensului giratoriu este de 14.022 mp din care suprafaţa carosabilă este de 8614 mp, cuprinzând de asemenea inel central, insule de dirijare (zone verzi) 1850 mp şi trotuarele aferente cu o suprafaţă de 3558 mp.

Se vor monta borduri mari şi borduri de încadrare mici, dar şi stâlpi de iluminat public. În municipiul Drobeta Turnu Severin, municipalitatea a construit şapte sensuri giratorii acesta fiind al optulea.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top