miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

AUTORITĂȚILE CER BANI DE LA GUVERN PENTRU REFACEREA DJ 607 ȘI A ALTOR ARTERE COMUNALE DIN MEHEDINȚI, AFECTATE DE INUNDAȚII

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, convocat miercuri, de prefectul de Mehedinți, Cristi Pavel, au aprobat sumele necesare, în urma evaluării pagubelor înregistrate ca urmare a precipitațiilor abundente din perioada mai-iunie 2016, în județ, urmând ca notele de fundamentare să fie transmise Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în vederea obținerii fondurilor necesare refacerii infrastructurii afectate.

intalnire

Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Mehedinți, suma totală este 11.353,066 lei, iar obiectivele afectate sunt următoarele: Drumul Județean DJ 607 A (1,2 km), DC 17 A (0,903 km) –comuna Husnicioara, 4,340 km drumuri sătești în comuna Breznița Ocol și DC 6A (3 km) – comuna Bîlvănești.

Urmează ca Instituția Prefectului – Județul Mehedinți și Consiliul Județean Mehedinți să întocmească o notă de fundamentare și un proiect de hotărâre de guvern, care vor fi înaintate Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în vederea obținerii fondurilor necesare refacerii infrastructurii afectate.

Subiectul a fost abordat și de cadrul unei videoconferinţe susținută de vicepremierul Vasile Dîncu, la care a participat miercuri, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

alunecare de teren

”Facem eforturi alături de Instituţia Prefectului – Jud. Mehedinţi pentru obţinerea de la Guvern a sumelor de bani necesare înlăturarii efectelor negative produse în urma calamităţilor naturale în judeţul Mehedinţi şi avem, în principal, în vedere drumul judeţean de la Valea Copcii-Husnicioara care a fost distrus pe un tronson semnificativ.”, a transmis Aladin Georgescu pe contul său de Facebook, în urma întâlnirii.

În cazul trosonului rupt, la nivelul Prefecturii s-a aprobat și construirea unei variante ocolitoare pentru drumul județean DJ 607 A, ca urmare a închiderii circulației pe sectorul cuprins între km 8+300 – 9+500,  din cauza alunecărilor de teren produse de precipitațiile abundente căzute după data de 23 mai 2016. Potrivit expertizei tehnice întocmite de specialiștii Universității din Craiova – Departamentul Infrastructura de Cercetare în Științe Aplicate, traseul actual nu mai poate fi utilizat, fenomenul de alunecare fiind activ, cu potențial de extindere pe o suprafață mai mare.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top