miercuri , 27 octombrie 2021
NEWS ALERT

AVOCAT SEVERINEAN TRIMIS IN JUDECATA DE DNA

Avocatul Bebe Băran, din cadrul Baroului Mehedinți a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și evaziune fiscală, după ce în 2013 ar fi schimbat onorariul de apărător într-un contract și ar fi falsificat semnătura clientului. Dosarul a fost trimis la Curtea de Apel Craiova.

dnaPotrivit unui comunicat de presă al DNA, avocatul Bebe Băran a fost trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală, dar și pentru participaţie improprie la infracţiunea de abuz in serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că la data de 06.07.2013, avocatul Băran Bebe a întocmit în fals un contract de asistenţă juridică prin contrafacerea semnăturii unei persoane la rubrica „Client”, în cuprinsul căruia a menţionat suma de 4000 euro, cu titlu de onorariu apărător.
”Ulterior, la data de 20.02.2014, uzând de documentul respectiv inculpatul a determinat un executor judecătoresc care a acționat fără să aibă cunoștință despre falsul respectiv, să pună în executare silită contractul şi recuperarea sumei de 4.000 euro de la persoana a cărei semnătură o falsificase. În urma procedurii de executare a fost recuperată suma de 5.075, 29 lei, din această sumă fiind reţinută suma de 2.764 lei cu titlu de cheltuieli de executare, restul de 2.411,29 lei fiind consemnaţi la dispoziţia inculpatului Băran Bebe, bani în posesia cărora acesta a și intrat.”, mai arată DNA.
În realitate, potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2013, persoana a cărei semnătură a fost falsificată, a solicitat ajutorul avocatului în vederea recuperării sumei de 20.480 euro de la o altă unitate de Parchet, ridicată cu ocazia unei percheziții domiciliare. În acest sens, Bebe Băran a depus la unitatea respectivă o simplă cerere prin care solicita restituirea sumei de bani mai sus menționată.
Pentru acest “ajutor”, persoana respectivă i-a dat avocatului, fără să întocmească vreun înscris în acest sens, suma de 1600 euro, un autoturism marca Renault Laguna, evaluat de părţi la suma de 1600 euro şi i-a achitat suma de 500 euro pentru o excursie în Franţa.
DNA mai arată că avocatul nu a înregistrat în evidenţele contabile sumele şi bunurile primite cu titlu de onorariu avocaţial, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor financiare către stat în cuantum de 2.319 lei.
Procurorii au pus sechestru pe un autoturism al avocatului Băran Bebe.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top