miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

AVRAM IANCU, BIBLIOTECARUL CARE STRĂBATE DUNĂREA ÎNOT, PRIMIT CU DULCEAȚĂ, LA SVINIȚA

Avram Iancu, bibliotecarul, în vârstă de 41 de ani, din Petroșani, care și-a propus să intre în Cartea Recordurilor după ce va parcurge Dunărea din Munții Pădurea Neagră până la Sulina, a ajuns în județul Mehedinți, după ce a străbătut peste 1800 de kilometri, el fiind primit cu aplauze și încurajat de localnicii din Svinița, care l-au așteptat cu dulceață de smochine, specifică zonei.

avram iancu

În județul Mehedinți, Avram Iancu a ajuns joi după-amiază. El a fost așteptat la Svinița de aproximativ 20 de persoane, dar și de primarul localității, cu toții curiosi să îl cunoască și să îl încurajeze în demersul său. Avram Iancu a primit dulceață de smochine și țuică și deși s-a arătat obosit după ce a parcurs înot peste 1800 de kilometri, spune că ospitalitatea oamenilor îl încurajează să ducă această cursă până la capăt.

Sportivul a intrat în România la începutul acestei săptămâni și mai are de înotat aproximativ o mie de kilometri pentru a ajunge la punctul final al călătoriei sale de pe Dunăre. Practic, din 2.860 de kilometri ai fluviului, el a străbătut aproximativ 70% din totalul distanței, prin șase țări și patru capitale europene.

Cursa pe Dunăre a avut momente extrem de dificile . Din cauza valurilor mari, chiar și de un metru, la care a trebuit să facă față. În medie, parcurge 40 de km pe zi, dar când sunt valuri puternice, nu a reușit să înoate mai mult de 30.

Alături de Iancu se află caiacistul Valerică Rîmbu, din Galați, un sportiv experimentat care a plutit cu caiacul pe Dunăre peste 2.500 de kilometri, dar și o echipă de suport.

Bibliotecarul din Petroșani este cunoscut pentru că a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii, pe 30 august 2016, fără să poarte costum de neopren, la capătul unui efort continuu de aproape 18 ore în care a parcurs 62 de kilometri.

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top