miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

BANI PENTRU BISERICI

În ședința aleșilor de miercuri, Consiliul Județean Mehedinți a alocat șapte miliarde lei vechi pentru Catedrala din Drobeta Turnu Severin și reabilitarea altor 22 de biserici din județ, suma fiind distribuită urmare a solicitărilor venite din partea preoților din parohii.

Catedrala-de-la-Severin-08052013

Lucrările la Catedrala din Drobeta Turnu Severin vor continua în anul 2014, întrucât consilierii județeni și-au dat votul pentru alocarea sumei de cinci miliarde lei vechi. În prezentarea proiectului aflat pe ordinea de zi, președintele Consiliului Județean Mehedinți le-a explicat consilierilor că “trebuie să ajutăm!”

Alte două miliarde jumătate au fost alocate pentru reabilitarea a 22 de biserici din 22 de comune, care vor fi folosiți pentru picturi și capele.

„Fiecare părinte din comuna respectivă a venit  şi a spus „am nevoie de suma asta de bani” şi am făcut în aşa fel încât 22 de biserici din judeţul Mehedinţi să beneficiaze de sumele de bani  necesare fie pentru continuarea, fie pentru finalizarea lucrărilor în lăcaşele de cult de acolo, din comune.”, a spus preşedintele CJ Mehedinţi în cadrul şedinţei aleşilor judeţeni de miercuri. Expunerea președintelui Consiliului Județean nu a fost pe placul tuturor cosilierilor județeni, unii dintre ei arătându-se nemulțumiți.

“Ştiţi că în 2013 noi am alocat Catedralei cinci miliarde. S-a spus atunci că mai aveţi nevoie de încă cinci miliarde pe care, iată, astăzi vă sprijinim cu ei şi se va termina finanţarea de către Consiliul Judeţean pentru Catedrală. Mă bucur că se termină Catedrala cu aceşti cinci miliarde în mandatul nostru şi vă dorim numai bine.”, le/a transmis consilierul judeéan PNL, Ecaterina Tuțu. Preotul Daniel Achim a explicat însă că banii alocaí acum vor fi folosiți pentru lucrările de structură, pentru finalizarea Catedralei fiind nevoie de bani și pentru pictură.

“Vor mai fi anumite lucrări de pictură şi de finisare care, datorită procesului, durează puţin mai mult, dar majoritatea lucrărilor grele sau cele care necesită o finanţare foarte mare în timp scurt vor fi făcute.”, a exlicat preotul Achim. Consilierul PNL, Ecaterina Tuțu a propus însă ca la anul, să se aloce bani și pentru reabilitarea Bisericii Catolice din Drobeta Turnu Severin, care este monument de patrimoniu.

“Există în Drobeta Turnu Severin o biserică monument, o biserică de patrimoniu, care este Biserica Catolică şi aş dori măcar la anul, să ne aplecăm puţin asupra ei. Aici nu vorbim de religie, vorbim despre un vestigiu istoric.”, a conchis Ecaterina Tuțu.

Convinși că în multe situații doar legătura cu Cel de Sus ne poate salva, consilierii și-au dat votul pentru alocarea celor șapte miliarde lei vechi pentru lăcașele de cult din județul Mehedinți.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top