marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

BARBAT RANIT INTR-UN INCENDIU CARE I-A CUPRINS GOSPODARIA, LA CUJMIR

Un incendiu violent, izbucnit în cursul zilei de luni, la o miriște din localitatea mehedințeană Cujmir, s-a exins la două gospodării, proprietarul uneia dintre ele suferind arsuri în timp ce a încercat să stingă focul și fiind transportat la Spitalul din Drobeta Turnu Severin.

incendiu-vegetatie-1-500x300 Incendiul a izbuncit, iniţial, la vegetaţie uscată, în localitatea Cujmir, după care s-a propagat la două gospodării.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, în încercarea de a stinge incendiul, unul dintre proprietari a suferit arsuri de grd. II-III la nivelul toracelui şi membrelor superioare. Bărbatul, în vârstă de 81 de ani, a fost transportat la UPU Dr.Tr.Severin de către un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Mehedinți.

Incendiul, care a cuprins o anexă din lemn, 50 mp vegetaţie uscată şi cca. 2 tone plante furajere, a fost stins de pompieri, fiind salvate celelalte anexe şi două case de locuit.

ISU Mehedinți mai arată că incendiul a izbucnit ca urmare a crării intenţionate sau din culpă a condiţiilor de generare a acestuia.

Tot în cursul zilei de luni, pompierii au intervenit pentru stingerea altor trei incendii pe raza localităţilor Ostrovul Mare (comuna Gogoşu), Dr.Tr.Severin, Dedoviţa Nouă (comuna Şimian).

Timp de şase ore, pompierii din cadrul Staţiei Vânju Mare au intervenit, în localitatea Ostrovul Mare, comuna Gogoşu, pentru stingerea unui incendiu de mirişte şi vegetaţie uscată, care s-a manifestat pe o suprafaţă de cca. 50 ha, punând în pericol gospodăriile cetăţenilor. Pentru stingerea incendiului au intervenit şi 12 voluntari din  cadrul SVSU Gogoşu. Alte trei incendii izbucnite la vegetaţie uscată şi mirişte s-au manifestat pe raza localităţilor Dr.Tr.Severin, Calea Târgu Jiului, Dedoviţa Nouă şi Cujmir, pentru stingerea acestora intervenind pompierii din cadrul Detaşamentului Dr.Tr. Severin şi Staţiei de pompieri Vânju Mare. Flăcările au cuprins vegetaţie uscată şi lăstăriş, pe o suprafaţă de aprox. 4 ha, dar şi pomi fructiferi şi gard din lemn, pe o lungime de aprox. 10m.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top