duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

BARONUL PSD, ADRIAN DUICU, DIN NOU ÎN FAŢA INSTANŢEI

Baronul PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, se prezintă vineri în faţa instanţei în dosarul în care a contestat legalitatea măsurii arestului la domiciliu. Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea acestuia în data de 11 decembrie 2014, dar a avut drept de contestaţie.

adrian_duicu_15_10_28470800

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au constatat în şedinţa din 11 decembrie 2014 că măsura arestului la domiciliu luată în cazul lui Adrian Duicu, Ştefan Ponea şi Constantin Popescu este legală şi temeinică. Astfel, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut măsura arestului la domiciliu dispusă prin încheierea din 16.10.2014 în cazul celor trei inculpaţi. Aceştia au avut drept de contestaţie, astfel că mâine, 9 ianuarie, vor afla dacă rămân în continuare în arest la domiciliu.

În şedinţa din 11 decembrie 2014, Constantin Popescu a reuşit însă să convingă magistraţii să-i încuviinţeze schimbarea adresei locuinţei unde execută măsura arestului la domiciliu. Astfel, dacă până la acea dată, Constantin Popescu se afla în arest la domiciliu într-un apartament de pe strada Alion din Drobeta Turnu Severin, acum acesta execută pedeapsa la Orşova într-un apartament din centrul oraşului.

Alături de Duicu au mai fost trimişi în judecată şi Ştefan Ponea, fost şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Constantin Popescu, om de afaceri şi fost preşedintele al PSD Orşova, dar şi Valentina Drăghia, administrator al unei societăţi comerciale.

De asemenea, vor mai fi judecaţi şi Elisabeta-Zenovia Rolea, preşedinte al casei judeţene de asigurări de sănătate Mehedinţi, Grigoriţa Feraru, fost consilier principal în cadrul casei judeţene de asigurări de Sănătate Mehedinţi, Doina Borugă, manager al Spitalului judeţean de urgenţă Mehedinţi, Daniela-Delia Popescu, fost director executiv în cadrul consiliului judeţean Mehedinţi şi preşedinte al consiliului de administraţie al Spitalului judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată şi a lui Cristian-Damian Stănoiu, fost avocat în cadrul baroului Mehedinţi şi a lui Andrei-Dan Bădin, realizator al unei emisiuni de la postul B1TV.

După ce a stat o jumătate de an în arest preventiv, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a simţit aerul libertăţii în octombrie 2014, când a fost eliberat din Penitenciarul de la Rahova.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii iulie a.c. de procurorii anticorupţei care îl acuză de mai multe infracţiuni de corupţie, printre care trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi dare de mită.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top