miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

BARONUL PSD DE MEHEDINŢI, ADRIAN DUICU, RĂMÂNE ÎN CONTINUARE ÎN AREST LA DOMICILIU

Baronul PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, rămâne în continuare în arest la domiciliu, Curtea de Apel Bucureşti respingând cererea acestuia de revocare a acestei măsuri. Magistraţii au decis, de asemenea, să rămână în arest la domiciliu şi Constantin Popescu şi Ştefan Ponea.

 

Curtea de Apel Bucureşti a judecat vineri după-amiază contestaţia baronului PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, la decizia magistraţilor din 11 decembrie 2014 , care a menţinut măsura arestului la domiciliu dispusă prin încheierea din 16.10.2014 în cazul celor trei inculpaţi.

casa lui duicu de la orsova

“Constată legalitatea şi temeinicia luării măsurii arestului la domiciliu cu privire la inculpaţii Duicu Ioan Adrian, Ponea Constantin Ştefan şi Popescu Constantin. (…) Respinge, ca, nefondate, cererile formulate de cei 3 inculpaţi cu privire la revocarea măsurii preventive a arestului la domiciliu sau înlocuirea acesteia cu măsura controlului judiciar. Obligă pe fiecare inculpat la câte 200 lei cheltuieli judiciare către stat”, se arată pe portalul Curţii de Apel Bucureşti. Cei trei inculpaţi au drept de contestaţie, următorul termen în dosar fiind 14 ianuarie.

După ce a stat o jumătate de an în arest preventiv, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a simţit aerul libertăţii în octombrie 2014, când a fost eliberat din Penitenciarul de la Rahova.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii iulie a.c. de procurorii anticorupţei care îl acuză de mai multe infracţiuni de corupţie, printre care trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi dare de mită.

Alături de Duicu au mai fost trimişi în judecată şi Ştefan Ponea, fost şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Constantin Popescu, om de afaceri şi fost preşedintele al PSD Orşova, dar şi Valentina Drăghia, administrator al unei societăţi comerciale.

De asemenea, vor mai fi judecaţi şi Elisabeta-Zenovia Rolea, preşedinte al casei judeţene de asigurări de sănătate Mehedinţi, Grigoriţa Feraru, fost consilier principal în cadrul casei judeţene de asigurări de Sănătate Mehedinţi, Doina Borugă, manager al Spitalului judeţean de urgenţă Mehedinţi, Daniela-Delia Popescu, fost director executiv în cadrul consiliului judeţean Mehedinţi şi preşedinte al consiliului de administraţie al Spitalului judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin.

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top