sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

BASCHET ÎN SCAUNUL RULANT

Fundația Motivation România  organizează două evenimente de promovare a incluziunii persoanelor cu dizabilități locomotorii, utilizatoare de scaune rulante. Acestea vor avea loc în perioada 25-26 mai în Drobeta Turnu Severin și constau într-o demonstrație de baschet adaptat și un seminar de instruire în comunitate privind serviciile de furnizare de scaune rulante corespunzătoare.

BASCHETDemonstrația de baschet în scaun rulant are drept scop promovarea abilităților persoanelor cu dizabilități și a sportului adaptat ca modalitate eficientă de incluziune socială. Evenimentul aduce pe teren sportivi în scaune rulante care au depășit barierele asociate dizabilității și care sunt modele de urmat pentru cei care au devenit recent utilizatori de scaune rulante și au nevoie de îndrumare. Meciul demonstrativ de baschet va fi găzduit de Liceul Economic din Drobeta Turnu Severin, pe 25 mai, începând cu ora 10.00. Sunt invitați să participe atât utilizatori de scaune rulante, cât și membri fără dizabilități ai comunității, interesați de sport și curioși să afle cum se poate dribla și înscrie dintr-un scaun rulant.

La o zi distanță, pe 26 mai, specialiștii Motivation organizează un Seminar de instruire în comunitate privind serviciile de furnizare de scaune rulante corespunzătoare. Evenimentul reunește reprezentanți ai autorităților și ai ONG-urilor locale, specialiști în lucrul cu persoane cu dizabilități și utilizatori de scaune rulante. Scopul evenimentului este acela de a pregăti reprezentanții comunității locale pentru a veni în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor de scaune rulante și pentru a-i sprijini  în procesul de incluziune, astfel încât aceștia să devină membri activi ai comunității din care fac parte.

În acest sens, un rol important îl are furnizarea unui scaun rulant corespunzător diagnosticului, dimensiunilor, abilităților și nevoilor utilizatorului, precum și mediului în care urmează a fi folosit, împreună cu instruirea pentru folosirea scaunului rulant și pentru deprinderea abilităților de viață independentă, în acord cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Seminarul are loc la Universitatea de Educație Fizică și Sport, pe 26 mai, începând cu ora 11.00.

Activitățile au loc în cadrul proiectului  ACCESS – Dobândirea de competențe esențiale pentru dezvoltarea de servicii eficace oferite utilizatorilor de scaun rulant, derulat în parteneriat cu organizaţia World Vision. Aceste evenimente pot fi realizate datorită sprijinului generos al poporului American prin proiectul Advancing Partners & Communities (APC), un acord de cooperare finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională – USAID, prin Acordul nr. AID-OAA-A-12-00047, începând cu 1 Octombrie, 2012.

“Proiectul ACCESS contribuie la misiunea pe care Motivation o are de 22 de ani, aceea de a îmbunătăți viața copiilor și adulților cu dizabilități. Ne adresăm atât utilizatorilor de scaune rulante, pe care îi pregătim pentru o viață activă și independentă, cât și familiilor acestora, profesioniștilor care lucrează în sfera dizabilității și membrilor fără dizabilități ai comunității. Ce ne dorim este să contribuim la creșterea calității serviciilor pe care persoanele cu dizabilități locomotorii le primesc.”  Cristian Ispas, Director General Fundația Motivation România.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top